Subota 15.12.2018.
10:00
B. C. - Vesti

Penzioneri bolji od "dečaka"

Vesti
Idu dalje: Slavlje Penzionera

U centru pažnje bio je duel branilaca titule i pobednika ligaškog dela takmičenja. Bojsovi su ušli u derbi kao favoriti, dok su Penzioneri bili pod pritiskom serije loših rezultata u poslednjih nekoliko kola. Međutim, šampioni su ovaj put imali faktor iznenađenja u liku oporavljenog Mirka Drče, koji je poveo ekipu ka pobedi od 3:2. Korpulentni ofanzivac je posle duge pauze zaigrao u napadu i prvi načeo mrežu Bojsova.

Nedugo zatim, van terena morao je Dejan Zečević, a zbog sablasno prazne klupe Bojsova koji u ovako važnom meču nisu imali rezerve, pobednici lige morali su da igraju s čovekom manje. Ali, to nije smetalo njihovom najboljem igraču Zoranu Kolundžiću da izjednači na 1:1.

Penzioneri su se ekspresno vratili u vođstvo početkom drugog dela, golom najboljeg strelca tima Nikole Pozdera. Pravi triler u nastavku režirao je ponovo Kolundžić pogotkom za drugo izjednačenje, da bi zatim na scenu stupio Aleks Miljković i doneo Penzionerima plasman u polufinale.

U završnicu su se plasirali i Orlovi koji su golom Saše Milanka pobedili Samo too good - 1:0. 

Polufinale u nedelju

Poraženi iz kvalifikacionih finala imaće priliku da ipak zaigraju u polufinalu, ali će za to morati da eliminišu Vukove, koji su pobedili Avalu sa 1:0, ili Ravne Kotare, koji su u eliminacijama bili bolji od Mladih boraca - 3:1. Polufinale Avala kupa na programu je u nedeljju, 17. decembra u Bonirigu.

2024 © - Vesti online