Četvrtak 13.12.2018.
18:00
K. N. - Foto: M. Karović

U srcu dobrotvora iz daleka

M. Karović
Vuka Barbu sa decom u poseti "Vestima"

- Više ni sama ne znam na koji način bih mogla da se zahvalim tom divnom čoveku na svemu što je učinio i što nastavlja da čini za nas. Nadam se da će ga dobri Bog nagraditi. Činjenica je da smo deca i ja pregurali svašta ružnog preko svojih pleća. Od porodičnog nasilja do osude na svakom koraku, pa i nerazumevanja okoline. Jedino zahvaljujući dobrim ljudima širom sveta koji su nam pomogli kad nam je bilo najteže, doživeli smo i nešto lepo. Nisu okrenuli glavu na drugu stranu, baš kao ni sad, što moja deca i ja nikad nećemo zaboraviti. Zahvalni smo pre svega što su nam omogućili krov nad glavom, ogrev, punu trpezu, lekove... To nas je održalo - rekla je Vuka Barbu, dodavši:

- Kod nas je u suštini sve po starom. Najviše brige zadaje mi najmlađi sin Sava (3) kome je odstranjen tumor na mozgu, zbog čega kasni u razvoju. Lekari su zakazali nove preglede kod pedijatra, psihologa i neurologa, a to znači da nam predstoje odlasci u prestonicu. Zato ću gledati da ovu donaciju sačuvam samo u te svrhe. Nažalost, to je što je. Ne preostaje mi ništa drugo nego da se borim za svoje dete i nadam da će jednog dana biti kao i njegovi vršnjaci.
 

POZIV DONATORIMA

Ako želite da se uključite u neku od akcija Humanitarnog mosta, javite se na mejl adresu: hmost@frvesti.com. Dobićete adresu i broj telefona porodice kojoj želite da pomognete i dogovoriti se sa njima o načinu dostave donacije. Informacije možete da dobijete i od novinara Humanitarnog mosta na: +381 11 31 93 771 i +381 11 31 90 924.

2024 © - Vesti online