Četvrtak 13.12.2018.
18:00
K. Nedeljković - Vesti - Foto: Lična arhiva

Živimo za dan kada će progovoriti

Lična arhiva
Danijela Kovačević sa ćerkicom

- Pre svega jedno veliko i od srca hvala tim divnim ljudima iz daleke Australije. Iznenadili su nas i obradovali neizmerno i to iz više razloga. Ne samo zbog novca, kao pomoći, već što nisu zaboravili našu Danijelu, to mlado biće koje se svim silama bori da bude kao pre. To je velika stvar, jer su nam pokazali da nismo sami u nevolji. Zato svima njima dugujemo ogromnu zahvalnost. Njihov dar biće utrošen na sve ono što je Danijeli u ovom trenutku najneophodnije, ali i na nešto što će je obradovati za Novu godinu, baš kao i njenu ćerkicu, a moju voljenu unuku Mariju - rekla je u dahu majka Vesna, dodavši:

- Danijela je stabilno što je i najvažnije. Pomaka ima u njenom razumevanju sveta oko sebe, ali nisu veliki. Uči neke stvari poput malog deteta. Ono što je dobra stvar je što nema pogoršanja. Njenu volju za ozdravljenjem je u suštini, nemoguće opisati. U nekim situacijama sam sigurna da mnogo pati što ne može da iskaže ono što želi. Teško je gledati svoje dete kojem niste u stanju da pomognete sem da mu date ogromnu ljubav i obećanje da nikad nećete odustati. Iskreno se nadamo da ćemo uspeti još jednom da odemo na rehabilitaciju, ovog puta u Hrvatsku ili Slovačku, koje su povoljnije od Nemačke, kako bi Danijela postigla još više i progovorila. Živimo za dan kada će nam se obratiti i prezahvalni smo svima koji nam pružaju podršku da stignemo do tog cilja.

POZIV DONATORIMA

Ako želite da se uključite u neku od akcija Humanitarnog mosta, javite se na mejl adresu: hmost@frvesti.com. Dobićete adresu i broj telefona porodice kojoj želite da pomognete i dogovoriti se sa njima o načinu dostave donacije. Informacije možete da dobijete i od novinara Humanitarnog mosta na: +381 11 31 93 771 i +381 11 31 90 924.

Ne može srce da ne zatreperi kad sazna kako se mlada Danijela našla u stanju budne kome. Imala je samo 17 godina kada se pre devet godina porodila i na svet donela malu Mariju. Naizgled idilična priča pretvorila se u tragediju. Danijela je po porođaju dobila sepsu i jedva preživela. Upala je u budnu komu i još se nije u potpunosti osvestila. Njena požrtvovana majka Vesna Drašković i danas daje sve od sebe ne bi li ćerku vratila bar u približno stanje pre nesreće. Istina, zahvaljujući dobrim ljudima, kako u Srbiji tako i širom sveta i njihovoj finansijskoj podršci, uspeli su u nameri da Danijelu odvedu u Nemačku na lečenje, koje je donelo ogroman pomak. Već posle mesec dana Danijela je počela da sedi, uspela je i da stoji, a čudo tehnike je doprinelo da joj je iz dana u dan bude sve bolje. Toliko da se Danijela i probudila i da neke stvari samostalno obavlja.

- Ono što nas donekle teši u celoj ovoj situaciji je i ponašanje naše unuke Marije, koja je apsolutno svesna svega i svojski nam pomaže. Ne krije ni od svojih drugara da joj je mama bolesna i oni joj daju svoju podršku. Jedino što me brine jeste da neko od nas roditelja ne posustane sa zdravljem i da se nađemo u situaciji da Danijelu i Mariju prepustimo na milost i nemilost sudbine. Teško je o tome ne razmišljati. Posebno sad kada sam i sama imala nekoliko operacija i morala da se oporavljam. Opet, moramo da budemo pozitivni i da guramo napred. Druge nam nema - iskreno će Vesna Drašković.

Borba neprestana

- Mi ćemo dati sve od sebe da našu Dacu vratimo i osvestimo. Pre svega, zarad njene ćerkice kojoj treba majka. Sami, nažalost, ne možemo da dobijemo bitku, ali hvala Bogu još ima plemenitih ljudi poput naših zemljaka širom sveta. Danijela se ne predaje i svakim danom pokazuje koliko joj je život mio, a to se vidi u njenom pogledu upućenom njenoj ćerkici Mariji koja brine o njoj i nada se da će se njena mama svakog časa probuditi. Nada postoji, treba joj dati šansu da nastavi da živi onako kako zaslužuje uz svoje dete, za koje se borila da se rodi. Njen život je neprestana borba, ali ona će snagom svoje volje, željom za životom i velikom ljubavlju svih koji je vole iz nje izaći kao pobednik, jer ona se ne predaje - kazala je Vesna Drašković.

2020 © - Vesti online