Četvrtak 13.12.2018.
21:00
Ž. M.

Još pamte Andrićgrad

Ž.M
Staroj upravi dodata još dva člana: Penzioneri u Cirihu

Dragan Zdravković, koji je ranije 10 godina bio predsednik kluba, vodio je skupštinu na opšte zadovoljstvo, više od 30 prisutnih članova.

Predsednik Milomir - Mile Ilić je u izveštaju o radu naglasio je da u godini na izmaku bilo dosta događaja za pamćenje: promocija knjiga, predavanja koja su uspešno organizovana s ALTUM udruženjem iz Ciriha, časova gimnastike, druženja na kafi i dr. Najvažniji događaj bio je kolektivna poseta Republici Srpskoj, kad su obišli mnoga značajna mesta, pa i veliko Kusturičino graditeljsko delo Andrić-Grad, kojim su oduševljeni. Nije zaboravljena ni humanitarna delatnost jer članovi kluba godinama već sakupljaju mesečno po pet franaka i prikupljeni novac nose najugroženijim porodicama u Srbiji.

Izveštaji predsednika, sekretara, blagajnika i članova nadzorne komisije su prihvaćeni uz pohvale za njihov dobar rad. Staroj upravi dodata su još dva člana, a posle izbora rukovodstva Milka Mraović Kajganić je pročitala dve lepe pesme iz nove knjige Save Gajić Ivić, a potom ispričala nekoliko šaljivih anegdota iz Srpske Krajine koje sakuplja i objavljuje u svojim knjigama. U Ciriški penzionerski klub pristupila je i poznata pesnikinja Latinka Đorđević, koja se iznenadila toplom prijemu na koji je naišla u novom društvu.

 

2024 © - Vesti online