Četvrtak 13.12.2018.
10:59
Vestionline

Jovanović: Moje ubistvo je naručio predsednik opštine

Youtube
Novinar Milan Jovanović

Garaža i kuća Jovanovića u tom napadu su izgorele, a napadači su ispalili i hice na vrata kako ukućani ne bi mogli da pobegnu. Policija je saopštila da je nađena čaura i da radi na rasvetljavanju tog slučaja. Međutim, postavlja se pitanje šta je uzrok tog napada - pisanje portala za koji radi Jovanović ili sukob s predsednikom opštine Grocka? 

Jovanović kaže da se sve odigralo oko tri ujutro i da ga je o svemu obavestila supruga jer je on spavao. Ona je, kako kaže, videla dva napadača kako beže i plamen. 

- Moje ubistvo je naručeno i to ga je naručio predsednik opštine Grocka Dragoljub Simonović. Već jednom je pokušao da me ubije ali nije uspeo u tome jer ga je sprečila njegova supruga. Rekao je da će to uraditi i angažovao je ljude da to uradi - tvrdi Jovanović. 

S druge strane, predsednik opštine Grocka negira optužbe Jovanovića i kaže da je reč o "suludoj priči, čoveka koji je godinama opsednut pričom protiv njega". Prema rečima Simonovića, ranije je postojao verbalni konflikt, koji je ostao na tome i koji se dogodio ispred njegove kapije. 

Pokret slobodnih građana najoštrije je osudio zastrašujući napad na živote urednika novinarskog portala Žig Info u Grockoj Milana Jovanovića i njegove porodice.

Prema informacijama Jovanovićevog advokata Nemanje Todorovića, koji je i poverenik Pokreta slobodnih građana (PSG) za Grocku, Jovanoviću su nepoznati ljudi u tri časa ujutro zapalili kuću, razbili prozor i kroz njega ubacili molotovljev koktel, pa nakon toga pucali ispred vrata kako niko ne bi mogao da pobegne.

Sedamdesetogodišnji Jovanović i njegova supruga su pred vatrom pobegli kroz prozor sa druge strane kuće i sada su u Urgentnom centru, zbog trovanja dimom. Žig info je nedavno pisao o zloupotrebama predsednika opštine Grocka, koji je iz Srpske napredne stranke.

Nakon toga je, 9. oktobra, pretučen jedan od urednika Željko Matorčević, koji je posle toga rekao da strahuje za svoj i život svoje porodice ali da će Žig Info nastaviti da se bavi istraživačkim novinarstvom.

2024 © - Vesti online