Sreda 12.12.2018.
13:51 >> 14:09h
N. Plavšić

Košarkašice Srbije saznale imena protivnica za EP

Vestionline
Žreb za EP u Letoniji i Srbiji 2019.

U skupštini grada Beograda održan je žreb povodom 37. Evropskog prvenstva u košarci za žene I time je odlučeno da će se Reprezentacija Srbije takmičiti u grupi D, a protivnice našoj selekciji će biti Belgija, Rusija i Belorusija.

Pored Predraga Danilovića, prisutnima su se obratili i predsednik Košarkaškog saveza Letonije Valdis Vojnis i ministar omladine i sporta Vanja Udovičić, kao i predsednik i direktor FIBA Evrope Turgaj Demirel i Kamil Novak. Na ceremoniji su se pojavile mnoge poznate ličnosti iz sveta košarke, a grupe su izvlačile Nataša Kovačević i letonska košarkašica Anet Jekabson-Žogota uz pomoć Ljubomira Mandića.

Dve grupe će se igrati u Nišu i Zrenjaninu, dok će preostale dve grupe biti stacionirane u Rigi. Završnica turnina će biti odigrana u Beogradu, pa je naš glavni grad bio domaćin žreba.

Takmičenje će se igrati u Srbiji i u Letoniji od 27. juna do 7. jula 2019. godine.

Iz svake grupe će se prvoplasirana ekipa kvalifikovati za četvrtfinale, drugoplasirane i trećeplasirane reprezentacije će igrati meč osmine finala, dok će poslednja ekipa u grupi završiti takmičenje odmah.

2024 © - Vesti online