Sreda 12.12.2018.
15:15
Vestionline

Ajnštajnovi snovi i Slučajna smrt jednog anarhiste u Ljubljani

Aleksandar Angelovski
Slučajna smrt jednog anarhiste

U četvrtak 13. decembra u Cankarjevom domu će biti izvedena predstava Ajnštajnovi snovi Alena Lajtmena u režiji Slobodana Unkovskog.

U predstavi, koja je premijerno izvedena na Sceni "Ljuba Tadić" u oktobru 2017. godine, igraju Dragan Mićanović, Radovan Vujović, Anita Mančić, Branko Cvejić, Nataša Tapušković, Branka Petrić, Marija Vicković, Milena Vasić, Vučić Perović, Marko Grabež, Milica Gojković, Filip Đurić i Joakim Tasić. Makedonski naroden teatar iz Skoplja u maju je ugostio predstavu Ajnštajnovi snovi koja je imala dva izvođenja na sceni ovog pozorišta.

Nenad Petrović
Ajnštajnovi snovi

U petak 14. decembra, takođe u Cankarjevom domu, biće izvedena predstava Slučajna smrt jednog anarhiste nobelovca Darija Foa u režiji Maje Maletković. U predstavi koja je premijerno izvedena na Sceni Studio JDP u aprilu 2016. godine igraju Nikola Đuričko, Nikola Rakočević, Bojan Dimitrijević, Marta Bjelica, Miloš Samolov i Joakim Tasić.

Slučajna smrt jednog anarhiste u junu je otvorila festival Dani satire Fadila Hadžića koji se održava u Satiričnom kazalištu Kerempuh u Zagrebu.

2024 © - Vesti online