Sreda 12.12.2018.
12:57
Vestionline

U kvalifikacije je Zvezda ušla kao 119. klub, a evo na kom je sad mestu na UEFA listi

MN Press
Fudbaleri Crvene zvezde i PSŽ-a

Zahvaljujući dobrim rezultatima u kvalifikacijama i mečevima grupne faze LŠ srpski šampion je popravio koeficijent za sledeću sezonu. Crveno-beli su iza sebe ostavili Standard (82) Spartak iz Moskve (83), Makabi Tel Aviv … dok Partizan zauzima 78. poziciju, a Cirih i Everton dele večite rivale.

Plasman u grupnu fazu Lige šampiona doneo je Crvenoj zvezdi četiri boda, a remi sa Napolijem još jedan. Pobedom nad Liverpulom crveno-beli su na svoj konto dodali još dva boda, pa su na sedam osvojenih što je za jedan manje od prošlosezonskog učinka.

Ovaj koeficijent bi crveno-belima trebalo da garantuje status povlašćenog tima na žrebu u prva dva kola kvalifikacija za Ligu šampiona, naravno, pod uslovom da crveno-beli odbrane titulu šampiona u Srbiji i naredne sezone se ponovo takmiče u Ligi šampiona.

Ispadanje u prvom, drugom i trećem kolu kvalifikacija za Ligu šampiona vodi korak dalje u kvalifikacijama za Ligu Evrope, a eliminisani šampioni borbu za Ligu Evrope nastavljaju šampionskom stažom, što dosta olakšava posao.

2024 © - Vesti online