Četvrtak 13.12.2018.
06:30
republika.rs, Vestionline

Destinacije za nezaboravno zimsko putovanje

pixabay.com
Beč

Beč

Iako temperatura u toku zime često padne ispod nule, ulice Beča su uvek pune. Ukoliko ste se uželeli klasične arhitekture i dobre šetnje, austrijska prestonica je idealna za vas. Restorani i kafići su uvek puni, a novogodišnji sajmovi raskošni. Ukoliko vam šetnja i kafići dosade, uvek možete da posetite neku od istorijskih institucija poput zamka Šenbrun. Beč je dobra destinacija jer mnoge agencije kod nas nude jeftin prevoz.

Amsterdam

Holandska prestonica nije za zimogrožljive. Temperatura je često ispod nule, pa ćete morati da se odreknete popularne vožnje biciklom. Ukoliko vam pak hladno vreme ne smeta, onda ćete se u gradu kanala provesti jako dobro. Noćni život i ostale ponude veoma su primamljive ljudima sa avanturističkim duhom, koji u ovom gradu mogu iznajmiti smeštaj i na brodu.

Venecija

Venecija je jedan od najpopularnijih gradova u Evropi zbog svojih turističkih karakteristika. Mnoštvo kanala, tesnih ulica i prelepih zgrada sačekaće vas i u ovo doba godine. Prednost je što je daleko manja gužva nego leti, a i smeštaj je znatno jeftiniji. Jedino morate redovno pratiti prognozu jer nije retkost da u pojedinim delovima ovog grada dođe i do poplave.

Rim

Rim je grad Rimljana jedino u zimu. To će vam stanovnici Večnog grada reći ukoliko ih pitate za turiste, koji u toplijim delovima godine praktično okupiraju prestonicu Italije. Ukoliko ste ikada želeli da iskusite pravi italijanski espreso u srcu ove države, zima je idealna prilika za tako nešto. Ako vas više privlači italijanska kuhinja, uvek možete skoknuti do kvarta Trastevere, u kojem se nalazi mnoštvo restorana u kojima spremaju paste na 1.001 način.

Atina

Glavni grad Grčke je popularna destinacija i u zimskom periodu. Atina živi 24 časa, 365 dana godišnje, pa je dobar provod zagarantovan. Klima je prilagođena zimogrožljivim ljudima. Snega ovde gotovo i da nema, a prosečna temperatura je 12 stepeni Celzijusa. Zbog ovoga je Atina jedna od najpopularnijih novogodišnjih destinacija mladim ljudima u Srbiji.

2024 © - Vesti online