Sreda 12.12.2018.
12:47
Vestionline, Tanjug

"Odložiti Bregzit ako Mej izgubi poverenje"

pixabay.com
Foto: Ilustracija

- Kad je reč o pregovaranju o bilo kom tipu aranžmana sa EU, mislim da je neminovno da, ako ona izgubi na glasanju večeras, aktiviranje Člana 50 odloži - rekao je Gok Bi-Bi-Si radiju.

Ministar je naveo da ne veruje da će Britanija napustiti EU 29. marta naredne godine.

Poslanici Konzervativne partije pokrenuli su glasanje o nepoverenju u rukovodstvo Tereze Mej, u trenutku kada je planirani razlaz Britanije od Evropske unije zapao u haos, a glasanje su najavili za večeras, navodi Rojters.

Grejem Brejdi, predsednik takozvanog Komiteta 1922 Konzervativne partije, izjavio je da je premašen prag potreban za pokretanje glasanja o nepoverenju.

Glasanje će biti održano između 18.00 i 20.00 sati, u Donjem domu britanskog parlamenta, a saopštenje o ishodu biće objavljeno u najkraćem roku po završetku glasanja, rekao je Brejdi.

Prema njegovim rečima, Mej nije iznenađena pokretanjem glasanja o nepoverenju i želi da se to brzo obavi.

Na pitanje kako je Mej reagovala kada ju je pozvao sinoć i najavio joj glasanje o nepoverenju, Brejdi je Bi-Bi-Si radiju rekao da je "zvučala poslovno i nestrpljivo da se sve što brže odvije".

- Sa mog stanovišta, jasno je da je to u interesu zemlje, kao i vlade i Konzervativne partije - zaključio je predsednik Komiteta Konzervativne partije koji organizuje glasanje.

2024 © - Vesti online