Četvrtak 13.12.2018.
00:30
A. Šišić - Vesti

Pogled koji obara

pixabay.com
Foto: Ilustracija

Menjaju oblik lica i nosa, "prave" pune usne i mačkaste oči.

Devojke koje žele da istaknu kestenjaste oči koriste najčešće zlatne svetlucave i crne senke.

Plavuše koje imaju oči boje mora koriste srebrne tonove, dok žene sa zelenim zenicama koriste senke sa crvenkastim pigmentom.

U poslednje vreme devojke žele po svaku cenu da promene boju očiju, pa rado nose specijalna kontaktna sočiva u boji. Mogu preko noći da postanu zelenooke, da imaju kestenjastu zenicu, plavu pa čak i ljubičastu. Ova sočiva mogu da imaju dioptriju, ali mogu da budu i bez dioptrije.

Traju najčešće mesec dana, a nakon toga mogu da se bace. Potrebno je da se skladište u specijalnoj kutijici i ispiraju i čiste specijalnim rastvorom. U zavisnosti od brenda njihova cena varira od 30 pa do 100 dolara.

U poslednje vreme jutjuberke navode da koriste i colour kapi. Ovaj specijalni rastvor navodno može da promeni boju očiju ako se nakapa u oko. Ipak, devojke sa tamnim očima tvrde da ne mogu mnogo da izmene nijansu zenice, ali kod onih koji imaju svetlije oči promena je uočljivija.

Veštačke trepavice

Šminkeri tvrde da lik može da se promeni i ako dama izmeni trepavice tačnije nadogradi ih ili stavi veštačke trepavice. Može da ih namesti u sopstvenoj režiji ako ima smirenu ruku, malo lepka i savršen par veštačkih trepavica, a može i da poseti salon lepote i nadogradi ih dlaku po dlaku.

Specijalna farba

Obrve su takođe neizostavna stavka kada je u pitanju zavodljiv pogled. One mogu da se stilizuju olovkama, senkama i bojom za obrve. Postoji i specijalna farba za obrve ukoliko dama želi da promeni njihovu boju i uskladi je sa nijansom kose.

2024 © - Vesti online