Četvrtak 13.12.2018.
08:16
S. Đurić - Vesti

Od debeljka do žestokog momka

pixabay.com
Foto: Ilustracija

Mršave, goje se, puštaju bradu, farbaju se... Rejf Fajns, Džoni Dep, Metju Makonahej samo su neki od holivudskih glumaca koji su poslužili kao primer našim umetnicima. Zbog uloge u seriji "Žigosani u reketu" glumac mlađe generacije Miodrag Dragičević obrijao se do glave i ugojio se, čime je još jednom pokazao profesionalnost i posvećenost poslu sledeći primer Marlon Branda, Džoni Depa, Toma Kruza, koji su menjali lični opis zbog snimanja filmova.

- Kad su mi rekli da treba da se ošišam, odmah sam pristao. To bih verovatno uradio i da nije bilo serije zato što je počela da mi se tanji kosa. Genetika je čudo. Kad su me zvali da igram u "Žigosanima", pomislio sam kako ću odmah da se ošišam do glave. Mnogima je teško da se naviknu na novu frizuru, da prihvate drastičnu promenu prvih nekoliko dana, ali meni nije bilo neobično, odmah sam se osetio bolje - rekao je Miodrag za "Gloriju".

On ističe da uživa u ulogama u kojima pored psihološke treba da pokaže i fizičku spremnost, da ima neku transformaciju. Najveća koju je napravio u dosadašnjoj karijeri bila je kad je za lik Žike Kurjaka promenio akcenat.

- Tada sam na snimanjima po sat i po dnevno radio sa profesorom i sa njim uspeo da savladam akcenat kojim se govori u Ćupriji, odakle je oficir koga sam igrao.

Miloš Biković u poslednje vreme često menja kompletan imidž. A dok filmovi ne dođu u bioskopske sale glumac na Instagramu postavlja fotografije na kojima fanovi mogu da vide njegovu transformaciju. Osim što je ofarban u crno, Biković sada ima i spojene obrve, na račun kojih su pljuštali komentari. Zbog uloge u filmu "Južni vetar", koji obara rekorde gledanosti, Biković je morao da se ugoji, ali i još ponešto. Akcioni triler obiluje opasnim scenama, a glumac tvrdi da je većinu njih snimio sam, odnosno bez dublera.

- Kad sam poluobučen i bos trčao kroz grad, te scene smo snimali nekoliko novembarskih dana, po hladnoći. Posle snimanja sam imao plikove na nogama - rekao je Miloš.

U depresiji zbog kilograma

U svetskoj kinematografiji odavno već vlada trend tranformcije glumaca do neprepoznatljivosti, a holivudska zvezda Džoni Dep poznat je po svojim savršenim glumačkim transformacijama i mogućnosti da sjajno iznese svaku ulogu. Gledali smo ga kao pirata, kao Edvarda Makazorukog, kao Don Huana i u svakoj ulozi je bio perfektan.
Malo ko je mogao da u filmu "Čudovište" prepozna jednu od najlepših žena sveta, Šarliz Teron. Naime, slavna glumica za potrebe uloge serijskog ubice nabacila je 23 kilograma.
Glumica je izjavila kako je zbog prehrane koja se sastojala od hamburgera i fast fuda pala u depresiju.
- U početku je zabavno, ali nakon nekoliko nedelja više nije. Budila sam se u dva u noću kako bih pojela hladnu testeninu sa sirom. Sav taj šećer i hrana bili su mi previše - rekla je Šarliz.

Učio ruski jezik

Mladi glumac Milan Marić za potrebe uloge čuvenog ruskog pisca Sergeja Dovlatova u filmu "Dovlatov" morao je da nauči ruski jezik.
- Ruski sam počeo da učim tek kad sam dobio potvrdu da su mene odabrali za film. Učio sam ga tri meseca. Naučio sam ga na upornost, a ne na muzikalnost jer ne umem da pevam. Išao sam po dva puta dnevno na časove. Govorim ga, ali još nisam opušten u komunikaciji - rekao je Marić.

2024 © - Vesti online