Sreda 12.12.2018.
20:10
B. Đorđević

Kolo i za Deda Mraza

B. Đorđević
Strpljivo se čekalo na zagrljaj Deda Mraza

U ovo vreme, u dečjim ustanovama u Nemačkoj, dele se paketići, pa su članovi kluba nastojali da njihova deca ne ostanu uskraćena u odnosu na ostale mališane. U vreme Svetog Nikole po katoličkom kalendaru, tzv. Sveti Nikolaus donosi deci paketiće. On je identično odeven kao kod nas odomaćeni Deda Mraz za Novu godinu, pa ga naša deca tako i zovu.

Mladim članovima Srpskog kluba Berlin nije potrebno mnogo da složno zapevaju, pa se na njegovu pojavu salom zaorilo "Deda Mraze, ne skreći sa staze".

Posluženje koje je činila bogata domaća trpeza, članice kluba su sa puno umeća pripremile kod kuće i donele. Najmlađi članovi folklornog društva Dunav Kolo Kolo nisu propustili priliku da u narodnoj nošnji goste oduševe svojim bravurama. Njihova nastup je izmamio brojne aplauze, poglede roditelja pune ponosa i poneku suzu radosnicu.

Na kraju, dečja grupa koja je nedavno briljirala na folklorijadi u Kalvu, uzela je program proslave u svoje ruke i spontano izvela Igre iz Skopske Crne Gore sa kojima su se i takmičili na folklorijadi.

Prisutni članovi kluba, pretežno mlađi roditelji, bili su prezadovoljni ovom prilikom da se još jednom okupe u dobrom raspoloženju.

2024 © - Vesti online