Sreda 12.12.2018.
00:42
Vestionline, mozzartsport.com

Tuhel: Zvezda nas stavila na muke 15 minuta

MN Press
Pozdrav Tuhela s Milojevićem

- Tih 15 minuta u drugom poluvremenu jesu bili komplikovani, ali u preostalih 75 smo pokazali kvalitet, mentalitet, igrali kao tim, snažno, popunjavali rupe i sprečavali kontranapade. U prvom poluvremenu smo to odlično radili i možda mogli da postignemo i treći ili četvrti gol. Da, posle je bilo problema, ali mora da bude tako kad igraš protiv Crvene zvezde na Marakani. Zvezda je tada zaigrala riskantnije i drago mi je što smo mi u tim trenucima pokazali zrelost - rekao je nemački trener.

I još malo o utakmici, sada više o njenom početku...

- Bilo nam je jako bitno da postignemo prvi gol, jer na Marakani postaje jako teško, ne i nemoguće, ali jako teško, ako dozvolite Crvenoj zvezdi da povede. Na 2:0 kao da smo zaboraviili da treba da damo i taj treći gol, a onda smo upali u problem početkom drugog dela igre. To je i zbog kvaliteta Crvene zvezde. Nije imala više šta da izgubi. Igrala je sa više kratkih pasova u vezi i to je postalo jako teško za našu odbranu.

Istina, astronomska razlika u budžetu i nagoveštavala je ovakav epilog. Uostalom, cela Evropa je saglasna u stavu da bi za ovako skup sastav sve osim trofeja ili barem finala Lige šampiona bilo neuspeh za PSŽ?

- Nije baš tako, nije normalno da mi stalno igramo finale, polufinale, četvrtfinale... Moramo da budemo svesni da je ovo Liga šampiona i da nam je potrebno to iskustvo igranja u finalima, polufinalima, četvrtfinalima... Mi to nemamo. I moramo da budemo skromni i svesni našeg mesta. Navijači mogu da sanjaju, ali mi to sebi ne smemo da dopustimo, jer nismo na tom nivou - spustio je loptu Tuhel.

2024 © - Vesti online