Utorak 11.12.2018.
15:39
D. Timarac

Svi zajedno u čast čika Džeka

D. Timarac
Za istoriju: Zajednička fotografija timova pred početak turnira

Turnir je odigran na terenima FC Bonirig, koji je i učestvovao u organizaciji, zajedno sa Belim orlovima i Srpskim sportskim centrom. U konkurenciji amaterskih timova Orlova, Beograda i selekcije Republike Srpske Krajine, pobedu je očekivano odnela ekipa domaćina. Beli orlovi iz Boniriga zabeležili su sve tri pobede i sa maksimalnim učinkom završili takmičenje, drugo mesto zauzeli su Orlovi, treće RSK, a četvrto sastav Beograda.

Turnir je otvorio specijalni gost, proslavljeni srpski reprezentativac, fudbaler Sidneja Miloš Ninković, u društvu trenera Belih orlova Milana Blagojevića i člana uprave Dušana Dragaša.

- Odigravanje turnira koji okuplja ekipe srpske zajednice sa prostora Sidneja je sjajna ideja. Voleo bih da smo svedoci prvog u nizu mnogobrojnih ovakvih takmičenja, jer ovaj kup ima veliku vrednost za naš narod i bilo bi lepo da postane tradicionalan - poručio je Ninković u izjavi za "Vesti".

Utakmice su odigrane po toplom vremenu, u korektnom i sportskom duhu, a posebnu vrednost uspehu Belih orlova daje podatak da su poslednju utakmicu odigrali s timom do 18 godina, koji je protiv RSK izborio pobedu od 3:1, uz odličnu prikazanu igru. Prethodna dva meča za višestrukog prvaka Novog Južnog Velsa odigrali su mahom igrači iz drugog tima, pojačani nekolicinom prvotimaca srpskog porekla.

Ipak, najzanimljivija utakmica odigrala se između timova Republike Srpske Krajine i Beograda. Ekipe su se tri puta smenjivale u vođstvu, a na kraju je RSK pobedila rezultatom 3:2 i uzela tri boda koja su joj omogućila osvajanje trećeg mesta.

D. Timarac
 

Turnir je odigran u čast Dušana Ćirjanića, zvanog Džek, koji je više decenija bio angažovan kao sekretar najpre Avale, a zatim Belih orlova, kad je 1992. promenjeno ime kluba. Čika Džek je ostao upamćen kao čovek koji je neumorno radio i bio odan klubu do poslednjeg dana života. Srpska fudbalska zajednica koja veliki deo svog ugleda u ovdašnjem fudbalskom svetu duguje upravo Dušanu Ćirjaniću, na ovaj način je odala dužno poštovanje i priznanje jednom od najvažnijih ljudi iz klupske istorije Belih orlova.

- Dušan Ćirjanić je bio legenda srpskog fudbala u Australiji i organizacijom ovog turnira želeli smo da mu odamo ogromnu zahvalnost i da pokažemo koliko nam je stalo do jedinstva naše zajednice i njenih fudbalskih klubova - rekao je član uprave i predstavnik Belih orlova za medije Nikola Pozder.

Boćanje, muzika, ražanj...

U sklopu velikog fudbalskog događaja u Bonirigu, održano je i takmičenje u boćanju. 

- Organizovali smo i takmičenje boćara, a pobrinuli smo se i za zabavni deo, muzički program koji se održao tokom turnira i po njegovom završetku. Uz tradicionalni roštilj, "okrenuli" smo i vola na ražnju, a obezbedili smo i veliki izbor osvežavajućih pića - istakao je Nikola Pozder i pozvao navijače Belih orlova da u što većem broju dolaze na utakmice kada počne nova sezona.

KUP DUŠAN DŽEK ĆIRJANIĆ

Rezultati:
Beli orlovi - Orlovi Sidnej    1:0
RSK - Beograd                   3:2
Beli orlovi - Beograd           2:0
Orlovi Sidnej - RSK            1:0
Beli orlovi - RSK                 3:1 
Orlovi Sidnej - Beograd      3:0 

1. Beli orlovi         3    3    0    0    6:1    9
2. Orlovi Sidnej    3    2    0    1    4:1    6
3. RSK                 3    1    0    2    4:6    3
4. Beograd           3    0    0    3    2:8    0

2021 © - Vesti online