Utorak 11.12.2018.
12:17
Vestionline, mondo.rs

Terzić: Zvezda je čuvar pravoslavlja

MN Press
 

Autor teksta je u uvodu napisao ovo:

- U Srbiji sada fudbalski vlada Crvena zvezda, koja je preuzela to mesto od svog najvećeg rivala Partizana, koji je bio omiljeni klub bivšeg predsednika Srbije Borisa Tadića i koji je bio nepobediv. Da vam iskreno kažem, niko ne zna ko, zapravo, vodi ta dva kluba. Jedno je sigurno: ne postoji vlast kojoj nije stalo.

U razgovoru za "Mond", Terzić je između ostalog, Zvezdu izjednačio sa Srbijom i pravoslavljem(?!).

- Crvena zvezda nije samo fudbalski klub. To je ideologija, filozofija i nacionalni simbol. Zvezda je čuvar srpskog identiteta i pravoslavne religije.

O istrazi koja se vodi protiv Crvene zvezde u Francuskoj, a povodom ubedljivog poraza od Pari Sen-Žermena (1:6) i sumnjama da je neki čelnik Zvezde, na osnovu dojave, uplatio novac u kladionici i zaradio 5 miliona evra za 5+ golova, Terzić je rekao:

- UEFA će morati da otkrije ime tog ludaka koji je izmislio celu priču, koja je ukaljala i ugled Zvezde i Lige šampiona. U tu priču ne bi poverovalo ni šestogodišnje dete.

Nastavio je:

- Sve je pogrešno, ali prihvatili smo da ispitamo mogućnost da je neko ukaljao ime našeg kluba i države. Podneli smo tužbu za klevetu. Povratak u Ligu šampiona je bila prilika da promovišemo klub i zemlju, da promenimo sliku o nama, a sve je uprljano. Za srpsku javnost, ta istraga je još jedan dokaz klevete, a žrtva je naš fudbal. Srpski fudbal nije ni bolji, ni lošiji nego francuski. U našem fudbalu nema korupcije, sve je to pitanje percepcije. Loša slika o našem fudbalu je stvorena jer su mnogi ljudi bez razloga uvučeni u blato. Političari su koristili svoju poziciju da blate ljude i smeštaju im zbog ličnih interesa. A u Srbiji kada je neko u zatvoru, mi na to ne gledamo isto kao vi u Francuskoj - rekao je Terzić.

Novinar francuskog lista je u tekstu podsetio i da je prvi operativac Crvene zvezde, kao predsednik Fudbalskog saveza Srbije dve godine bio u bekstvu kada je za njim raspisana međunarodna poternica zbog pronevere i zloupotrebe položaja.

2019 © - Vesti online