Ponedeljak 10.12.2018.
16:24
Vestionline

Koman najavio kraj karijere

EPA/Ronald Wittek
Kingsli Koman, "depresivan" posle povrede

Koman je dugo važio za jednog od najtaneltovanijih fudbalera francuske, ali izgleda da će završiti kao i brojni talenti kojima su povrede skratile karijeru.

Tek nakon što se oporavio, Koman je povredio zglob na startu nove sezone Bundeslige u meču protiv Hofenhajma.

- Ovo je bila veoma teška godina za mene. Kada sam se povredio, to je bio smak sveta. Pomirio sam se sa svojom sudbinom i sa tim da nikad više neću živeti. Samo želim zdravlje - rekao je Koman.

On je zbog iste povrede koju sada leči propustio i Svetsko prvenstvo u Rusiji, na kojem je njegova Francuska postala prvak sveta.

- Ne kajem se. Ja u životu imam sreće, i ako je imaju i drugi, super po njih. Ima dovoljno prostora da svi budu srećni, ne možemo uvek svi imati sve. Neću da se naljutim ako ja nemam nešto što drugi imaju. Doživeo sam Svetsko prvenstvo kao navijač. Nadam se da ću imati priliku da igram neki drugi put, to mi je definitivno cilj. Još uvek sam mlad, valjda ću igrati jedno, dva... Svaki fudbaler sanja da igra na Mundijalu.

Još uvek mladi, 22-godišnji fudbaler, imao je dve operacije, ali jasan je kada kaže da ne želi treću.

- Neću prihvatiti još jednu operaciju. Što je dosta dosta je. Možda moja noga jednostavno nije za to (fudbal). Živeću drugačiji, anoniman život.

Iako je Bajern, na čelu sa hrvatskim stručnjakom Nikom Kovačom, na udaru kritičara zbog loših igara, Koman veruje u svoj tim i saigrače.

- Imam potpunu veru u moj tim. Kada smo na okupu, mi smo jedan od najboljih timova na svetu. Frank (Riberi) je legenda, on je takođe Francuz. To što je on uradio u svetskom fudbalu je impresivno - rekao je Koman.

Kao timove koji su ga impresionirali ove sezone on je istakao svoje bivše klubove, Juventus i PSŽ.

2021 © - Vesti online