Nedelja 09.12.2018.
20:16
rs.n1info.com

Janković: Savamala je mesto zločina, ali Srbija nije ubijena

Facebook/Pokret slobodnih građana
Predsednik PSG Saša Janković obraća se novinarima u beogradskoj Savamali

- Sutra je Dan ljudskih prava. Danas smo došli na mesto gde su ljudska prava u Srbiji zgažena zato što je zgažena pravna država, zgažena je jedina institucija koja može da štiti ljudska prava. Došli smo na mesto zločina, na mesto gde je Srbija praktično izgubila pravnu sigurnost i svoje institucije - rekao je Janković u Savamali. 

On je ocenio da su "u noći kada je srušena Savamala građani Srbije ostali bez zaštite svojih ljudskih prava". Janković je rekao da se te noći znalo da penzije ova vlast neće vratiti, znalo se da će uvesti prinudni rad za korisnike socijalne pomoći.

- Te noći znalo se da oni koji grade bespravno na Kopaoniku mogu da računaju na pravnu sigurnost, a da građani mogu da računaju na pravnu nesigurnost. Te noći znalo se da Slobodan Tanasković neće biti jedina žrtva ovakvog života - rekao je on.

Komentarišući protest "Stop krvavim košuljama", Janković je rekao da je on pokazao i da "Srbija nije nema, nije gluva, nije ubijena".

- Smatram da je za budućnost Srbije potrebno ne samo da se složimo oko toga šta nećemo, a slažemo se da Aleksandar Vučić nije budućnost Srbije. Potrebno je da se složimo i oko onoga šta hoćemo - rekao je Janković.

- Pokret slobodnih građana i Građanski blok 381 imaju drugačije političke ciljeve od Saveza za Srbiju. Naš zajednički politički cilj je da smenimo vlast, ali je naš pogled na budućnost Srbije za sada drugačiji - dodao je on.

Janković je izrazio nadu da će u budućnosti te razlike biti smanjene zbog ljudskih prava i vladavine prava. 

2024 © - Vesti online