Nedelja 09.12.2018.
18:10
Vestionline

Bejl savladao Jovanovića za minimalnu Realovu pobedu (VIDEO)

EPA/Javier Cebollada
Bejlova radost sa saigračima posle pogotka

Real je bio vrlo neubedljiv protiv poslednjeplasiranog među 20 timova u španskom prvenstvu, ali mu je pogodak Velšanina Gereta Bejla u 8. minutu bio dovoljan za minimalnu pobedu kojom i dalje zaostaje pet bodova za vodećim prvakom Barselonom.

Ueska, u koju je početkom sezone iz danskog Orhusa stigao Nišlija Aleksandar Jovanović (26), nekadašnji golman Radničkog, zaslužila je bod. Hrabro se borila s potpunim favoritom, a njen igrač je u prvom poluvremenu imao kolosalnu priliku da izjednači, promašivši glavom gol s metar i po.

U drugom delu je Bejl, koji je postigao prvi pogodak u španskom prvenstvu posle 802 minuta, imao još jednu zrelu priliku, ali mu je Jovanović odbranio. Lopta je prošla pored stative, a da je naš golman nije zahvatio prstima, završila bi mu iza leđa.

Ueska je bila 62. različiti tim s kojim se Real sastao za 89 godina u španskoj ligi. Bila je to i prva utakmica Hrvata Luke Modrića po dobijanju Zlatne lopte za najboljeg igrača godine, ali se ni on nije proslavio.

Ueska ima jednu pobedu, a ostvarila ju je kao gost Eibara (2:1). U prvih sedam utakmica u najboljem društvu kod kuće učinak joj je tri remija i četiri poraza. Jedini debitant u ligi koji nije pobedio pred svojim navijačima u sedam prvih mečeva bio je Logronjes 1987. Ueska će kroz nedelju dana biti domaćin Viljarealu. 

2024 © - Vesti online