Nedelja 09.12.2018.
18:00 >> 14:49h
B. M. - Vesti - Foto: B. Miličić

Teška sudbina u srce ganula

B. Miličić
 

Sa njim su zajedno učestvovala dvojica njegovih prijatelja Nemaca, Peter Kendler i Hari Fajfer koji su dali po 50 evra, a Dušan Škof je dao 100 evra. To bi trebalo da bude dovoljno da ponovo zasvetle sijalice u ovom skromnom domu.

- Pročitao sam u "Vestima", koje redovno kupujem, apel majke koja je sa troje dece ostala u mraku zbog neizmirenog duga za potrošnju struje. To me je kao čoveka pogodilo i ispričao sam to svojim prijateljima sa kojim se redovno sastajem i družim. Oni su odmah reagovali i dali po 50 evra i nadam se da će što pre Slavica Đurić i njenih troje dece dobiti struju i svetlo - kaže Dušan Škof (67).

On je još 2013. godine sa 300 evra pomogao da jedna siromašna porodica u Srbiji kupi tri koze, godinu dana kasnije poslao je 200 evra, od kojih je 50 evra dao njegov prijatelj Fajt Hagmajer, pa je porodica Stojiljković u južnoj Srbiji kupila dve koze. I ovaj put on izražava solidarnost sa siromašnim ljudima i preko Humanitarnog mosta šalje novac u Smederevsku Palanku.

- Od 2011. godine nemački penzioner i živim dobro, ali me pogodi tuđa muka, bilo da je u pitanju bolest ili siromaštvo - kaže Dušan Škof, koji od 1967. godine živi u Nemačkoj gde je kao konobar i kuvar stigao iz Maribora. Jedno vreme je radio u tuđim kafanama i restoranima, a poslednjih 29 godina, pred odlazak u penziju, vodio je sopstveni restoran u Bajrojtu.

Rešene najveće muke

Ono što naš dobri čitalac iz Nemačke možda još ne zna, Slavici Đurić je, u međuvremenu još dobrih ljudi priskočilo u pomoć, kako sugrađana tako i humanih čitalaca "Vesti" iz Švajcarske i Australije čime su rešene njene najveće muke. Više o svemu tome, saznaće u našem narednom broju.

POZIV DONATORIMA

Ako želite da se uključite u neku od akcija Humanitarnog mosta, javite se na mejl adresu: hmost@frvesti.com. Dobićete adresu i broj telefona porodice kojoj želite da pomognete i dogovoriti se sa njima o načinu dostave donacije. Informacije možete da dobijete i od novinara Humanitarnog mosta na: +381 11 31 93 771 i +381 11 31 90 924.

2024 © - Vesti online