Nedelja 09.12.2018.
22:22
Ž. Marković - Vesti

Zlatne niti brojanice

Ž. Marković
Srednji ansambl domaćina

Folklorni program počeo je nastupom dečjeg ansambla domaćina, "pačića" koji su izveli koreografiju "Ja posejah lubenice", a koreografi su bili Predrag Savić, Bojana Topalović i Tamara Dobrosavljević. Predstavio se i srednji ansambl Zlatnika koje odigrao koreografiju "Poreč" Zorana Katića i "Oj, ti Maro", Igre iz Gornje Pčinje, koreografa Miloša Vulovića.

Gosti su Iveroda, KUD Brojanica stigao je sa dva ansambla, mlađi je odigrao splet srpskih igara, a prvi ansambl vlaške i srpske igre iz Homolja. Svaku odigranu koreografiju publika je nagradila velikim aplauzom. Posle nastupa folklornih ansambala druženje je nastavljeno do posle ponoći.

- Zabava je bila predivna, omladina je igrala i pevala do dva sata ujutro. Koristim priliku da se zahvalim svim gostima koji su došli, dragim prijateljima iz KUD-a Brojanica iz Iverdona, koji su uveličali ovu našu zabavu i članovima uprave koji su besprekorno obavili veliki posao, služeći sve goste u sali - izjavila je Nena Simić, predsednik KUD-a Zlatnik iz Montrea.

Rođendan

Te večeri je bio i razlog više za veselje, jer su dve članice KUD-a Zlatniku, Vesna Jović, umetnički rukovodilac i Nada Popović, ekonom društva, slavile rođendan.

2024 © - Vesti online