Subota 08.12.2018.
18:30 >> 20:24h
Vestionline, b92.net

Završen protest "Stop krvavim košuljama" (FOTO, VIDEO)

M.Jovanović
 

Protestna šetnja je organizovana zbog napada na jednog od osnivača Saveza za Srbiju, lidera Levice Srbije Borka Stefanovića i dvojicu njegovih saradnika, ali i nasilja u državi.

Na čelu kolone, koju predvode lideri Saveza za Srbiju, je veliki transparent "Stop krvavim košuljama" i dobošari.

Dragan Đilas i Borko Stefanović predvode kolonu demonstranata, odmah iza transparenta na kojem je ispisan naziv protesta.

Na protestu su potpredsednici Narodne stranke Nikola Jovanović i Miroslav Aleksić, lider Dveri Boško Obradović, predsednik DS Zoran Lutovac, funkcioner DS Radoslav Milojičić Kena, predsednik Pokreta za preokret Janko Veselinović... 

Protestna šetnja ide pored Skupštine Srbije i zgrade Radio-televizije Srbije, pa nazad, Makedonskom ulicom, do Trga republike. Nema stranačkih obeležja, a gradjani nose transparente "Neonaci Naprednjaci", "Majo, Marijane", "Svom snagom u glavu", "Zašto ćutiš Evropo"... 

Za saobraćaj se zatvaraju ulice na trasi šetnje, apojedini građani sa prozora posmatraju šetnju. 

Na skupu nije vidljiva uniformisana policija. Protestna šetnja "Stop krvavim košuljama" organizovana je posle nedavnog napada na jednog od osnivača Saveza za Srbiju, lidera Levice Srbije Borka Stefanovića i dvojicu njegovih saradnika u Kruševcu. 

Učesnici skupa ispunili su plato ispred fakulteta i nose veliki transparent "Uvek pištaljka, nikad više puška", kao i manje na kojima piše "Majo, Marijane", "Za vladavinu prava i pravde", "Gašić Bata u mraku te savata". 

M.Jovanović
 

Pojedinci nose zastavu Srbije, duvaju u pištaljke, a razvili su i transparente "RIP perači prozora", "Neonaci Naprednjaci", "Bando krvava", "Zašto ćutiš Evropo","Dole vlada, svom snagom u glavu", "Otvorite medije za glavu opozicije" i "Svom snagom u glavu". 

M.Jovanović
 
2024 © - Vesti online