Subota 08.12.2018.
20:06
Tanjug, Vestionline

Zeri: Poziv Mustafi kao priprema javnosti za nova hapšenja

pixabay.com
 

List citira analitičare koji kažu da aktiviranje Specijalizovanog veća mogla da ima posledice i po vladajuću koaliciju. 

Advokat Rustema Mustafe rekao je u kratkoj izjavi da će njegov klijent biti ispitan 14. januara, ali nije rekao u kom svojstvu.

"Zeri" navodi da je kontaktirao kancelariju specijalizovanog tužioca, ali da nije dobio ni potvrdu ni demanti te informacije.

- Upoznat sam s medijskim navodima na Kosovu. Takođe i s postom koji je advokat Mustafe objavio na Fejsbuku. Međutim, Kancelarija specijalnog tužioca ne komentariše status istraga, vreme podizanja mogućih optužnica ni buduće aktivnosti - rekao je Kris Benet iz kancelarije Specijalizovanog tužilaštva. 

Mediji su ranije preneli da je Rustem Mustafa prvi koga je Specijalni sud za zločine OVK pozvao, da je poznat kao komandant Remi iz zone Lapa, te da je nakon završetka sukoba bio poslanik DPK u kosovskom parlamentu.

Specijalni sud za Kosovo je formiran 2015. glasovima poslanika kosovske skupštine, a njegova je misija da istražuje navode iz izveštaja izvestioca Saveta Evrope Dika Martija o zločinima za koje se navodi da su počinjeni tokom 1998-2000 godine.

2024 © - Vesti online