Subota 08.12.2018.
13:04
Vestionline

U izboru za Zlatnu loptu glasao i nepostojeći novinar iz Komorskih ostrva

EPA/Yoan Valat
Luka Modrić sa Zlatnom loptom

Na videlo izlazi aljkavost uglednog francuskog magazina "Frans fudbal" koji je nedavno 63. put priredio svečanost za dodelu Zlatne lopte najboljem igraču godine. Priznanje je otišlo u ruke Hrvata Luke Modrića, Realovog poslovođe, ali se sve češće čuju glasovi o nepravilnostima u izboru, što neminovno baca senku na njegovo dostignuće iako je pobeda u glasanju ubedljiva (pripalo mu je skoro 300 bodova više od drugoplasiranog Kristijana Ronalda).

"Marka" je stupila u kontakt sa Stefanom Ahamadijem, predsednikom Udruženja novinara Komoriskih ostrva, koji joj je rekao:

- Nikakvih tragova o Abdu Bojni nema. Razumeo bih grešku "Frans fudbala" da se radi o novinaru koji predstavlja neki drugi medij, ali takav čovek jednostavno ne postoji.

Imaginarni novinar je naveden kao zastupnik portala albaladcomores.com koji je prestao s radom pre šest godina.

Zavrzlamu oko glasanja upotpunjuje i izjava novinarke iz Trinidada i Tobaga Lasane Liburd koja tvrdi da su joj nepravilno knjižili glasove. Ona kaže da je najviše poena dala argentinskom asu Lionelu Mesiju, koji je završio kao peti, a na peto mesto je stavila francuskog napadača Antoana Grizmana, trećeplasiranog u zbiru. U tabeli koju je objavio "Frans fudbal" vidi se da su njeni glasovi za ovu dvojicu obrnuti.

marca.com
Tablica iz koje se vidi da je nepostojeći novinar najviše bodova dao Francuzu Kilijanu Mbapeu pa redom
2019 © - Vesti online