Petak 07.12.2018.
19:23
Z.M. - Vesti

"Marš na Drinu" usred Beča

Lična arhiva
Sve četiri folklore grupe KUiSD "Bora Stanković"

U prepunoj sali VHS Dobling KUiSD "Bora Stanković" je sa gostima i prijateljima obeležio i stotu godišnjicu od završetka Velikog rata , pa je ceo koncert protekao u tom znaku.

Počelo je "Maršom na Drinu" u izvođenju orkestra Horoskop, a potom je Vlatko Cvetkov monologom "Uzmi očev gunj" oduševio publiku. Vlatko je to maestralno izveo, pa ga je publika velikim aplauzom i ovacijama ispratila sa bine.

Lična arhiva
 

Zatim su se na sceni menjale folklorne grupe od najmlađih do najstarijih. U goste su došli KUD Dukat iz Trajskirhena, SKUD "Karađorđe" iz Beča, FA Bambi i KUD "Branko Radičević" iz Beča.
Pored folklora program su ulepšali i pevačka grupa KUiSD "Bora Stanković", Nemanja Ivanović spletom narodnih kola na harmonici i vokalni solisti Danijela Nikolić i Lazar Pešić. Mladi Lazar je oduševio publiku kompozicijama "Tamo daleko" i " Pukni zoro".

Posle zvaničnog dela programa žurka je trajala do posle ponoći.

Sledeći koncert KuiSD "Bora Stanković" biće jubilarni - klub iduće godine proslavlja petu godišnjicu postojanja, pa ujedno poziva sve prijatelje i ljude dobre volje da im se pridruže .

 

2024 © - Vesti online