Petak 07.12.2018.
00:39
rs.n1info.com

Turajlić: Vreme je za ozbiljne proteste u Srbiji (VIDEO)

www.mc.rs
Srbijanka Turajlić

"Mi nemamo solidarnost"

Turajlić, koja je i član Političkog saveta kao i jedan od osnivača Pokreta slobodnih građana (PSG), navodi da u Srbiji ima više povoda za proteste, ali da smo, nažalost, društvo koje se suočava sa mnogim problemima. Jedan od njih odnosi se na pitanje - da li se to mene tiče - kaže ona.

- Da li je moguće da je u ovoj zemlji samo prosvetarima važno pod kojim uslovima i kako će se školovati deca? Roditeljima to nije važno, ne misle da ih treba podržati. Rušenje u Savamali - vi pitajte bilo kog građanina - šta bi radio kada bi došao buldožer i srušio ti kuću. Rekao bih izašao bih i bunio se. A zašto nisi izašao kad je buldožer rušio tuđu kuću? Pa, nisam stigao, nisam mogao... Mi nemamo solidarnost. Penzioneri - nama su oteli penzije i svi pitaju gde su penzioneri u protestu. Penzioneri su stari, bolesni, nemoćni, zaplašeni, niko nije pitao, a gde su deca i unuci penzionera - ističe Turajlić.

Poslanici opozicije u Skupštini Srbije počeli su protest u holu parlamenta, nezadovoljni što im, kako kažu, već četiri dana nije dozvoljeno da iznesu svoja mišljenja o Predlogu zakona o budžetu za 2019. godinu. Odlučili su da na svaka dva sata drže konferencije za novinare kako bi svaka poslanička grupa iznela svoje primedbe u vezi s tim zakonom.

- Šta su čekali godinu dana, to je počelo s prethodnim budžetom i od onda mi nemamo regularne sednice Skupštine. Pitanje je i šta je smisao ovoga, jer smatram da to neće niko od medija preneti i da niko neće ni znati da se desilo - kaže Srbijanka Turajlić.

2024 © - Vesti online