Četvrtak 06.12.2018.
21:10
Vestionline

Srpski filmski festival u Čikagu

serbianfilmfest
 

Gosti ovogodišnjeg festivala su reditelji Slobodan Šijan sa digitalno-restauriranim filmom "Ko to tamo peva", Miodrag Miljković i Tihomir Arsić, glumac i predstavnik Ministarstva kulture i reditelj Miloš Avramović.

Festival će otvoriti film "Južni vetar", tada je zakazana i svečanost otvaranja. 

Najavljeni intervju sa glavnim junakom Milošem Bikovićem je izostao, jer je on u medjuvremenu preuzeo nove obaveze. Naš mladi glumac nedavno je dobio visoko rusko odlikovanje - Puškinovu medalju, koju mu je lično uručio Vladimir Putin.

Promo
 

Drugog dana Festivala, nakon reprize filma "Južni vetar", glavni dogadjaj je restaurisani digitalizovan film "Ko to tamo peva" u kome se pojavljuje naša glumačka elita. Glavni gost je naš proslavljeni reditelj Slobodan Šijan, koji je režirao najgledanije srpske filmove. Film je u novom ruhu i biće to novi doživljaj za publiku.

Promo
 

Treći dan Festivala je poseban dogadjaj. U nedelju će biti prikazana čak četiri filma. Najpre odličan dokumentarni film "Otvorenih očiju", Marka Novakovića. Film o ljudskoj volji i izdržljivosti je privukao veliku pažnju publike na više evropskih festivala. Zatim sledi filmska komedija reditelja Milorada Milinkovića - "Patuljci sa naslovnih strana", sa sjajnim glumcem Gordanom Kičićem. 

Prvi put na ovom festivalu predstaviće se igrani film "Meso" reditelja Saše Hajdukovića.

U čast Mileni Dravić biće prikazan "Mali film o velikoj Mileni" Miloša Radovića. Film, satkan od inserata iz njenih najboljih filmskih ostvarenja, priredio je srpski reditelj Miloš Radović.

Promo
 

Generalni konzulat Republike Srbije poziva ljubitelje filma da uživaju u repertoaru ovogodišnjeg Srpskog festivala u Čikagu.

Karte za prvi dan festivala su već rasprodate. Srpski filmski festival traje od 7. do 9. decembra.

2024 © - Vesti online