Četvrtak 06.12.2018.
23:34
Vestionline, Tanjug

Filip: 89.000 policajaca biće raspoređeno u subotu

pixabay.com
Foto: Ilustracija

Prema njegovim rečima, od 89.000 pripadnika bezbednosnih snaga, 8.000 biće raspoređeno u Parizu, kao i oklopna vozila, javlja Rojters.

- Suočavamo se sa ljudima koji nisu tu da bi protestovali, već da bi razbijali i želimo da se opskrbimo sredstvima koja će ih sprečiti da se razulare -  rekao je Filip gostujući na televiziji TF1.

Prema njegovim rečima, biće upotrebljeno 10-ak oklopnih vozila koja pripadaju žandarmeriji, što će biti prvi put otkako su 2005. neredi izbili u pariskim predgrađima.

Premijer je ranije danas izjavio da je otvoren za nove mere u korist radnika s najnižim zaradama, a to je poručio u trenutku kada se vlada priprema za suočavanje s još jednom rundom protesta "žutih prsluka".

U obraćanju poslanicima, Filip je naglasio da su snage reda tokom protesta prošle subote "branile Republiku" i da su "oličenje Republike", a da su bile žrtve "neverovatno razularenog nasilja čiji je cilj bio napasti, povrediti, pa čak i ubiti", preneli su francuski mediji.

Ujedno je tada najavio da će "izuzetno obimne snage", kao pojačanje za već raspoređenih 65.000 pripadnika bezbednosnih snaga, biti 8. decembra raspoređeno širom zemlje.

2024 © - Vesti online