Četvrtak 06.12.2018.
19:29
J.Jovanović

Mladi kuvari Srbije doneli srebro domovini

Privatna arhiva
Kuvari Junior Chefs Club-a na svetskom takmičenju u Luksemburgu

Ekipa kuvara Junior Chefs Club-a takmičila se kao jedini predstavnik iz Srbije u kategoriji regionalnih timova. Osvajanjem srebrnog trofeja postigli su do sada največi uspeh naše zemlje na ovom svetskom kupu.  

Talentovani kulinarski profesionalci pripremali su se godinu dana za Luksemburg, a u kategoriji -hladni izložbeni sto - dokazali su da se trud i rad isplatio. 

- Ponosni smo što smo Srbiji doneli srebro. Ovo je nagrada za uloženi trud i energju koju smo nemilice trošili u borbi sa najboljim kulinarskim čarobnjacima - rekao je za Vesti-online Aleksa Sušić kuvar, Junior Chefs Club-a. 

Privatna arhiva
Deo tima Junior Chefs Club-a

U surovoj borbi za što bolji plasman, naši kuvari naišli su na neočekivane prepreke koje su s lakoćom savladali. 

- Kada smo došli na takmičenje saopšteno nam je da će se tanjiri sa već serviranom hranom nositi u rukama, i to iz jednog objekta u drugi - pravo na izložbeni sto. Morali smo da pazimo da se nešto ne pomeri, istopi ili na bilo koji način ne uništi. Međutim, pravo iznenađenje zateklo nas je u takmičarskoj sali. Umesto grejanja, bilo je uključeno hlađenje, iako je napolju bio minus. Ipak, ovo nas nije omelo u postizanju cilja - kazao je naš sagovornik. 

Mladi i talentovani kuvari po dugi put iz belog sveta doneli su uspeh kući.

Junior Chefs Club imao je 2016. godine impresivan nastup na Olimpijadi kulinarstva u Nemačkoj. Tada su kao predstavnici Srbije osvojili bronzanu medalju.

U želji za pobedom na predstojećoj Olimpijadi 2020. godine, juniori nastavljaju pripreme. 

2024 © - Vesti online