Četvrtak 06.12.2018.
15:37
Vestionline

Mateus: Bajernov problem je što nije promenio igrače koji su osvojili sve

EPA/Alexander Zemlianichenko
Lotar Mateus

Bajern je šestostruki uzastopni prvak Nemačke, ali u ovoj sezoni posle 13 kola zauzima tek četvrto mesto s devet bodova manje od vodeće Borusije iz Dormunda. Kritike pljušte sa svih strana, nema iste talasne dužine ni u rukovodstvu, a oglašava se i Lotar Mateus (57), jedna od legendi kluba i nemačkog fudbala.

- U Bajernu su igrači koji njegov dres nose već više od šest godina: Roben, Riberi, Miler, Boateng, Havi Martinez...Vremena se menjaju. Fudbal je sve brži i brži. Nadire mlađe pokolenje. Najveća Bajernova greška je što nije redikalno izmenio sastav u letnjem prelaznom roku. Bajern ima i fantastične mlade igrače kojima treba dati šansu. Trener Niko Kovač ima problem što radi sa igračima koji su već osvojili sve. Kada si šest puta uzastopno prvak, nemaš motivaciju - sažima Mateus.

Legendarni fudbaler, koji je 1990. kao kapiten reprezentacije podigao u Italiji trofej za svetskog prvaka, smatra da Kovač nosi teško breme kluba.

- Igrao je u Bajernu. Ima DNK kluba, odlično poznaje Bundes ligu. Imao je odlične rezultate s Ajntrahtom. Hrvat je ali je rođen u Nemačkoj. Bio je i hrvatski selektor, poznat mu je rad sa zvezdama, ali Bajern je nešto posebno. On mora da dobije nedvosmislenu podršku svih.

2024 © - Vesti online