Četvrtak 06.12.2018.
22:10
Z. Mirković - Vesti

Učenje srpskog glavni zadatak

Z. Mirković
Pozdrav kao sa velikima: Stankovićeva sa mališanima u Bratstvu

Cilj posete bio je da Stankovićeva razgovara ne samo sa upravom klubova, što je urađeno na prethodnom sastanku u Generalnom konzulatu, već da upozna i članove klubova i ostvari direktnu komunikaciju sa što većim brojem Srba koji žive u Inzbruku.

Razmenjena su mišljenja o položaju srpske zajednice u Austriji i mogućnostima kako da se on popravi. Razgovarano je i o problemu razjedinjenosti Srba što ih sprečava da imaju bolju poziciju u austrijskom društvu, ali i o animiranju srpske zajednice kroz razne projekte Generalnog konzulata.

Sa članovima srpskih udruženja, pre svega sa roditeljima i decom, razgovarala je i o projektu učenja srpskog jezika koji je započeo Generalni konzulat u Salcburgu i u pokrajini Tirol ga realizuje u saradnji sa Zajednicom Srba Tirol i uz svesrdnu pomoć i veliko zalaganje Srpske pravoslavne omladine Inzbruk (SPOJI).

Prisutni u klubovima su upoznati sa detaljima oko rada škole i mogućnostima da se deca prijave, a profesorka koja je zadužena za nastavu u Inzbruku, Jelena Mitrović, govorila je o nastavnom programu u školi. Tokom posete klubovima generalnog konzulata pratili su Dragan Filipović, predsednik Zajednice Srba u Tirolu i Oliver Ranisavljević, potpredsednik udruženja SPOJI.

U okviru posete Tirolu Stankovićeva je prisustvovala i okupljanju konzularnog kora u ovoj pokrajini, koje je održano povodom obeležavanja predstojećih praznika.

2024 © - Vesti online