Četvrtak 06.12.2018.
08:39
Vestionline

Dva američka aviona pala u more blizu Japana (FOTO)

Tanjug/AP
 

U saopštenju vojnih zvaničnika navedeno je da su se srušili avion tipa KC-130 i borbena letelica F/A-18.

"Incident se dogodio kada su avioni poleteli iz baze Ivakuni u Japanu, kako bi obavili unapred zakazane vežbe", navedeno je. 

Avion-cisterna i lovački avion američkih Marinaca srušili su se nadomak obale Japana, pronađene su dve osobe, a pet se vode kao nestale. 

Iz Marinskog korpusa SAD saopštili su da su u incidentu, koji se dogodio oko dva časa ujutru po lokalnom vremenu, učestvovala dva aviona, avio-cisterna "Lokid martin" KC-130 i lovački avion "Mekdonel Daglas" F/A-18, tokom rutinske trenažne misije dopune goriva u letu, prenosi AP. 

U saopštenju Marinaca navodi se da su avioni pali oko 320 kilometara od obale Japana, a japanski zvaničnici izjavili su da se incident dogodio na oko 100 kilometara od japanske obale, gde su dva pilota i pronađena. Japanski spasioci pronašli su jednog od pilota iz aviona "F-18" i on je u stabilnom stanju. Informacija o drugoj osobi koja je pronađena trenutno nema. 

U avio-cisterni bilo je pet članova posade, dok je lovac imao dva člana posade. 

Uzrok pada dva aviona za sada nije poznat i pokrenuta je istraga. Potraga za preostalim pilotima i članovima posade i dalje traje.

2023 © - Vesti online