Sreda 05.12.2018.
15:38
b92.net

Sukob Vaterpolo saveza i Partizana (FOTO)

MN Press
Vaterpolisti Partizana

Sud još nije doneo odluku oko vlasništva bazena na Banjici, Partizan tvrdi da treba da pripadne njima, dok Opština Voždovac tvrdi da je bazen njihov, a situacija se iz dana u dan zaoštrava.

Za to vreme, trpi vaterplo sport u Srbiji i naš najtrofejniji klub koji se, kao se čini, nikad nije nalazio u težoj situaciji nego što je sada. Novca i pomoći niotkuda, sledi zima i pitanje je kako će se grejati voda u bazenu, situacija je katastrofalna. 

VK Partizan je nedavno uputio javni apel za pomoć . 

"Obraćamo Vam se u ime Vaterpolo kluba Partizan. VK Partizan je mnogo godina sinonim za uspeh u ovom sportu. Mnogo osvojenih medalja su dokaz našeg kvaliteta. Klub koji je cenjen i priznat u celom svetu. Najuspešniji vaterpolisti su ponikli iz naše škole vaterpola. Kod nas vredno trenira 350 dece različitog uzrasta u nadi da će sutra naslediti svoje starije kolege… 

Nažalost VK Partizan se suočava sa mnogo problema. Jedno od gorućih pitanja je kako obezbediti adekvatno grejanje u zimskoj sezoni? Vaterpolo klub je došao na ideju da pronađe firme, poštovaoce našeg kluba koji bi nam skromnom donacijom pomogli da rešimo problem grejanja tokom zime i obezbedimo deci i prvom timu uslove kakve zaslužuju", stajalo je između ostalog u saopštenju kluba. 

U Vaterpolo savezu su mesecima unazad, kako tvrde u Partizanu, ostajali nemi na apele za pomoć. Ipak, predsednik VS Srbije Viktor Jelenić se u ponedeljak oglasio rekavši da je Savez nekoliko puta pomagao klubu. 

- Od kada sam ja predsednik, Savez je četiri ili pet puta pomogao Partizanu. Međutim, mi ne možemo da se mešamo u sudski spor između Opštine Voždovac i crno-belih oko vlasništva na bazenu Banjica. Po podacima koje imam, bazen pripada Voždovcu - rekao je Jelenić. 

Iz Partizana mu je odgovoreno da sudski spor između VK Partizan i opštine Voždovac u toku i da trenutno Kasacioni sud tek odlučuje o tome koji sud će biti nadležan da sudi u ovom predmetu.

2024 © - Vesti online