Sreda 05.12.2018.
16:00
D. Timarac

Radost je u davanju

D. Timarac
Crkva svetog Jovana u Vulongongu

Evo kako se otac Branko obratio svojim sugrađanima:

- Dragi parohijani, braćo i sestre, bliži se sezona praznika, u toku je Božićni post. Dok mi planiramo poklone i prazničnu trpezu, neki od naših sugrađana se brinu o tome kako da nahrane svoje porodice i pruže im ono najosnovnije. Gotovo četiri miliona ljudi, među kojima su možda i naši poznanici i prijatelji, nisu sigurni odakle će im stići naredni obrok - kazao je otac Branko Bosančić.

On je izneo i podatak da je na teritoriji Australije godišnje neophodno čak 75 miliona kilograma hrane.

- Toliko je potrebno kako bi se udovoljilo potrebama siromašnog i ugroženog stanovništva. Dobrotvorne organizacije širom zemlje, koje vode bitku protiv gladi, na godišnjem nivou sakupe samo 50 miliona kilograma hrane i potrebna im je pomoć. Na žalost, većina nas se seća vremena kad se preživljavalo od minimalnih prihoda. Znamo šta je značilo primiti paket pomoći i sećamo se osećaja olakšanja jer bi kilogram brašna i litar ulja od potpunog stranca obezbedio koliko-toliko miran san tokom noći - podsetio je Bosančić na patnje kroz koje je prošao srpski narod devedesetih godina prošlog veka.

- Upravo zbog toga što smo preživeli najgore i blagosloveni smo mogućnošću da pomognemo, došlo je naše vreme da vratimo zajednici. Budimo ljudi, hrišćani, pružimo ruku, svako u skladu sa svojim mogućnostima i pomozimo onima kojima je pomoć najpotrebnija - poručio je sveštenik srpske pravoslavne crkve iz Vulongonga.

D. Timarac
Poziv na akciju: Otac Branko Bosančić

Akcija traje

U periodu od 2. do 23. decembra pri parohiji Crkve Svetog Jovana sakupljaće se hrana i osnovna higijenska sredstva, koja će potom biti isporučena nevladinoj organizaciji "Foodbank". Ova organizacija snadbeva hranom ne samo poznate, već i one manje znane organizacije kao što su Wollongong Emergency Family Housing, Youth Off Streets, Bellambi Neigbourhood Centre, te mnoge druge. Njihovu misiju i svedočanstva ljudi koji primaju pomoć, kao i organizacije koje pripomažu možete pronaći na internet stranici www.foodbank.au
Naše malo, nekome će značiti mnogo...

Hrana u konzervi, brašno, šećer, ulje...

Prilozi koji bi bili od značaja za ovu akciju su osnovne životne namirnice potrebne svakom domaćinstvu, kao što je konzervirana hrana, tegle namaza, žitarice, brašno, šećer, ulje, so... Vaš prilog možete doneti u Crkvu Sveti Jovan u Vulongongu nedeljom ili praznikom nakon liturgije ili po dogovoru sa sveštenikom.

Za sve dodatne informacije obratite se ocu Branku Bosančiću na broj telefona 0411 750 882 ili Andreji Miklavčić na 0490 484 780.

D. Timarac
Milosrđe: Otac Branko sa decom


 

2024 © - Vesti online