Utorak 04.12.2018.
16:24
Vestionline

Neučtivi voditelj pitao prvu dobitnicu Zlatne lopte ume li da tverkuje (VIDEO)

EPA/Yoan Valat
Ples uvertira za neučtivo pitanje: Solvejg i Hegerbergova

Zlatna lopta najboljem fudbaleru godine uručena je 63. put, a prvi put je takva čast ukazana i najboljoj u ženskom fudbalu. Na svečanosti u Parizu lovorike je ubrala Ada Hegerberg (23), Norvežanka koja je najzaslužnija što je Lion i prvak Francuske i šampion Evrope. 

Kada je elegantna norveška fudbalerka izišla na podijum da primi Zlatnu loptu, jedan od voditelja programa, francuski di-džej Martin Solvejg (drugi je bio nekadašnji francuski reprezentativac David Žinola) najpre ju je dočekao džentlmenski, kratko zaplesavši s njom, a onda ju je doveo u neprijatnu situaciju pred velikim auditorijumom. Kao grom iz vedra neba ju je upitao ume li da tverkuje.

Zbunjena Hegerbergova, zatečena neumesnim pitanjem, samo je stidljivo odgovorila "ne".

Posle ceremonije Solvejg je uveravao da je Norvežanka to prihvatila kao šalu, ali je posle salvi negodovanja na društvenim mrežama (britanski teniser Endi Marej se izjasnio da je to seksizam) bio primoran i da se sam oglasi putem Tvitera.

- Sve sam objasnio Adi i ona je to shvatila kao šalu. Izvinjavam se i svima koji su to primili kao uvredu. Najvažnije je da čestitam Adi.

Sama Hegerbergova je rekla da Solvejgovu opasku nije doživela kao njegovu nameru da je omalovaži u seksualnom kontekstu.

EPA/Yoan Valat
Hegerbergova s dobitnikom Zlatne lopte Modrićem i Mbapeom, najboljim igračem do 21 godine
2024 © - Vesti online