Utorak 04.12.2018.
11:05
b92.net, Vestionline

Vučić zatražio pomoć Kine

EPA/Djordje Savic
Aleksandar Vučić

Vučić je zamolio Lija da, kao prijatelj Srbije, redovno izveštava kinesko rukovodstvo o razvoju situacije na Kosovu i Metohiji, saopšteno je iz Vučićevog kabineta.

- Potpuno je jasno da najava formiranja vojske i insistiranje na taksama od 100 odsto na robu iz centralne Srbije imaju za cilj proterivanje srpskog naroda sa Kosova i Metohije, jer mu onemogućavaju opstanak - rekao je predsednik Vučić. 

On je upozorio da takvo neodgovorno ponašanje Prištine može da dovede do katastrofe, jer Srbija ne može i neće mirno da gleda uništavanje srpskog naroda, zamolivši da bratska Kina iskoristi svoju ulogu i uticaj u svetu i pomogne da se održe mir i stabilnost. 

Ambasador Li rekao je da Kina potpuno razume šta se događa i da samostalna i miroljubiva politika Srbije i predsednika Vučića smeta određenim faktorima u međunarodnoj politici, navodi se u saopštenju. 

- Za Kinu je Kosovo i Metohija sastavni deo Srbije i ostajemo privrženi poštovanju njenog teritorijalnog integriteta i suvereniteta - naglasio je Li Mančang.

2024 © - Vesti online