Ponedeljak 03.12.2018.
20:27
Vestionline

Vučić poručio Prištini: Dobro razmislite...

Tanjug
Aleksandar Vučić

"Gutali smo knedle"

On je u večerašnjem obraćanju podsetio da Kosovo nema pravo na vojsku, čak ni u skladu sa sopstvenim aktima, kao ni pravo na taksu, u skladu sa SSP, CEFTOM i svim regionalnim sporazumima, ali, kako se pokazalo, ne odustaju od takvih poteza, uprkos pozivima EU, jer, kako je istakao, veruju da imaju moćnije saveznike.

- Moja molba je - razmislite još jednom pre nego što krenete u bilo kakvu avanturu. I vi i oni koji vas podržavaju. Neka razmisle pet puta, pre nego što krenu u ono što može da dovede do potpune katastrofe - rekao je Vučić.

Istakao je da "mi nemamo  pravo na priznanje Kosova ne samo po Ustavu Srbije već prosto zato što ne možemo da dozvolimo uništenje svoga roda i proterivanje ognjišta našeg naroda".

- Srbija želi da se razvija i zato želi dobre odnose i sa Prištinom i sa drugima u regionu. Gutali  smo ne jednom knedle i trudili se da prećutimo sve uvrede, ali očigledno da je neko drugi spolja snažniji od nas... pošto nikada neću poverovati u to da Albanci sami donose svoje odluke da formiraju vojsku, mimo čak i svog ustava - rekao je srpski predsednik.

2024 © - Vesti online