Ponedeljak 03.12.2018.
19:10
Vestionline

Vučić: Saterani smo u ćošak

A. Čukić
Aleksandar Vučić i Hašim Tači (Foto: Arhiva)

On je na vanrednoj konferenciji za novinare rekao da donosi loše vesti i da Albanci ni posle odlaska Johanesa Hana u Prištinu neće ni da čuju za ukidanje taksi.

Kako je rekao, prva loša vest je to što je Priština naglasila da neće ukinuti takse dok Srbija ne prizna nezavisnost Kosova. 

- Druga loša vest je da su Albanci danas najavili formiranje vojske za 14. decembar. Johanes Han je bio nedvosmislen kada su u pitanju takse koje je Priština uvela, oni su rekli da će takse da budu ukinute kad Srbija prizna kosovsku nezavisnost. Srbija neće tako da pregovara. Ono što je problem, šta ćemo 15. decembra ili 15. januara kada nekom od usijanih glava padne na pamet da šalje vojsku na sever Kosova - rekao je Vučić.

Potezi Prištine su, istakao je, neodgovorni, strahovito neodgovorni i dovode nas u najgoru opasnost.

- Ne želim ni da izgovorim reč šta je njihova namera, ali se plašim da sve nas dovode pred svršen čin. Oni to rade da bi proterali srpski živalj sa KiM, da bi njihova čizma zauzela sever Kosova. To sam rekao na početku i to ponavljam danas - rekao je Vučić. 

- Oni će u tome imati javno protivljenje mnogih, ali suštinski skrivanje pogleda i ćutanje, i čekanje da se to desi, a da Srbiji budu vezane ruke. Mi smo saterani u ćošak, nemamo više ni izbora. Ostaje nam da se borimo za mir, da objašnjavamo svima u svetu šta je cilj Albanaca i da budemo uz svoj narod - poručio je Vučić.

2024 © - Vesti online