Ponedeljak 03.12.2018.
17:10
Vestionline

Tinejdžer srpskog porekla debitovao za prvi tim Sidneja

FOTO: FEJSBUK
BRAĆA: Luk Ivanović (desno) u zagrljaju brata Džastina posle debija protiv Marinersa

Debi kao iz snova. Luk je u 78. minutu zamenio Paula Retrea i našao se na desnom krilu napada "nebesko plavih", tačno nasuprot Ninkovića koji je delovao po levoj strani. Nekih 15 minuta kasnije, zajedno su sa saigračima proslavili treću ovosezonsku pobedu svog tima u A ligi, 2:1 protiv domaćih Marinersa.

Samo šest dana ranije Ivanović je predvodio mladi tim Sidneja u ubedljivoj pobedi protiv Kanbera junajteda (4:0). Utakmicu na "Lambert parku" obeležio je sa dva sjajna gola postignuta sa distance, a trener seniorskog pogona Stiv Korika imao je osećaj da prepozna raskošan talenat mladog ofanzivca i nagradi ga pozivom u prvi tim za gostovanje Central Kostu.

Luk Ivanović je sin srpskih emigranata iz pomoravskog kraja, koji je počeo da fudbalski stasava u mlađim kategorijama APIA Lajkarda i Belih Orlova iz Boniriga. U timu sa zapada Sidneja dobio je i priliku da prvi put oseti barut seniorskog fudbala u martu prošle godine, kada još nije imao ni punih 17. Prelazak u veliki Sidnej FC bio je normalan tok razvoja darovitog momčića, pred kojim je izvesno obećavajuća fudbalska karijera.

Šesto kolo A lige obeležila je i ubedljiva pobeda Melburn Viktorija nad Zapadnim Sidnejem (4:0), kojom je drugoplasirana ekipa istopila prednost lidera na tabeli na samo dva boda. Tome je doprineo i bled remi vodećeg Pert Glorija na Novom Zelandu protiv Velingtona - 1:1.

A još jedan igrač srpskih korena doprineo je uspehu svog tima minulog vikenda. Hitronogi Nikola Mileusnić odigrao je poslednjih pola sata u pobedi Adelajd junajteda nad Brizbejnom (2:1),  kojom je ekipa iz Južne Australije zadržala priklljučak sa vodećima. 

Tabelu A lige na dva dela "pocepao" je Melburn siti, ubedljivim trijumfom nad Njukaslom - 3:0. Ovim rezultatom stvorena je velika razlika između gornjeg i donjeg doma, pošto Siti kao peti sada ima četiri boda više od šestoplasiranog Brizbejna.

Ponosni brat

Debiju Luka Ivanovića u prvom timu Sidneja najviše se obradovao njegov brat Džastin.

"Ponosan sam na svog brata koji je danas debitovao u A ligi. Kakav fenomenalan osećaj. Sve one godine zajedničkih treninga u dvorištu, zajedno sa prevazilaženjem svih prepreka, čine me još više ponosnim. A da ne spominjem sav trud koji su naši roditelji uložili u nas, kako bi doprineli da se ovo i ostvari. Od sada samo napred sa još više napornog rada", napisao je Džastin Ivanović na svom Fejsbuk profilu, uz poruku na srpskom jeziku: "Idemo!"

2024 © - Vesti online