Utorak 04.12.2018.
03:00
M. S. - Vesti

Glumci doneli radost zemljacima

M. Stanković
Publika pred predstavu

- Drago mi je što je posle mnogo godina i u Hamburgu bilo moguće gledati srpsko pozorište. Uživala sam u predstavi sa izvrsnim glumcima, a to je sigurna sam doživljaj svih gledalaca u sali. Ovakvi kulturni sadržaji su ono što je nedostajalo našim ljudima, što su mi mnogi od njih rekli u razgovoru posle predstave. Raduje me što su organizatori za proleće najavili novo pozorišno iznenađenje - izjavila je za "Vesti" Nataša Rašević, generalni konzul Srbije u Hamburgu.

Glumci su se posle predstave rado fotografisali sa publikom na veliko zadovoljstvo svih.

- Poseta je veća nego što smo očekivali - rekao nam je Goran Milovanović, koji je zajedno sa sinom Milošem (student glume) i drugom Milijanom Pisićem brinuo o tehničkoj realizaciji ove predstave u Hamburgu, koja je odigrana u velikoj sali gimnazije Altona.
Inicijativa za ovaj događaj je došla iz Berlina od Budimira Markovića koji se godinama brine da filmovi i pozorišne predstave iz otadžbine stignu i do dijaspore.

Maestralni Nebojša

Predstavu je prokomentarisala i Dragana Rašuo, profesorka Srpske dopunske škole u Hamburgu:

- Tragikomedija koja ima vanvremensku temu, bez obzira na istorijski okvir u koji je smeštena. Pitanje ljudske slobode, egzistencije, dvoličnost prijateljstva, apsolutna vlast i kako deluje na ljude, odsustvo prava na ljubav. Glumci su fantastično dočarali svoje likove, a posebno Nebojša Ilić koji se transformiše, jer deo gde prelazi da glumi kralja pokazuje kako je dobar glumac.

2024 © - Vesti online