Nedelja 02.12.2018.
18:34
Vestionline

Podela bodova u Đironi

EPA/Enric Fontcuberta
Dijego Kosta iz Atletika, u duelu sa Huanpeom Ramirezom iz Đirone

Domaćin je poveo krajem prvog poluvremena golom Kristijana Stuanija iz penala koji je i sam izborio posle loše intervencije Jana Oblaka.

Slovenac je istrčao i srušio prvog strelca Primere (11 golova), a arbitar je prvobitno pokazao na slobodan udarac, ispravio na jedanaesterac posle asistencije VAR tehnologije.

Đirona je doživela peh kada se povredio golman Bono, ušao je sa klupe iskusni i deset godina stariji čuvar mreže Gorka Iraizoz (37), a onda u 77. minutu refleksno (kao u najboljim danima) rukom skinuo brzi šut Saula sa pet metara.

Nije se dalo danas vezisti Atletika pošto je u prvom poluvremenu pogodio i prečku.

Samo pet minuta kasnije, posle nestvarnog pasa Koree dugačkog 40 metara i savršenog prijema Koste, Ramaljo je u pokušaju da interveniše pogodio sopstvenu mrežu.

Ipak, imaće domaći tim za čim da žali, u petom minutu nadoknade je pogrešio Stefan Savić i stavio svog golmana na muke ali se spetljao Portu i ostalo je nerešeno.

Mnogi su mislili da će Atletiko Madrid iskoristiti to što će se Barselona "fokusirati" na Ligu šampiona i na činjenicu da je Real Madrid drastično slabiji nego lane, međutim tim Dijega Simeonea je već sada možda napravio previše kikseva.

Na njihovu sreću, pravili su ih i drugi, tako da i dalje konkurišu za titulu...

2024 © - Vesti online