Ponedeljak 03.12.2018.
06:30
mondo.rs

Da li su vozila iz EU pretnja američkoj bezbednosti?

pixabay.com
Foto: Ilustracija

Pozivajući se na izvore iz Evropske unije, ovaj magazin je objavio da je izveštaj američkog ministarstva trgovine na Trampovom stolu.

- Tramp bi o uvođenju carina mogao da odluči najranije sledeće nedelje, nakon samita G20 u Buenos Airesu - piše magazin, a prenosi portal seebiz.eu

Ipak, američko ministarstvo je demantovalo vest da je Trampu predalo izveštaj nakon sprovedene analize o tome da li uvezena vozila i autodelovi predstavljaju pretnju američkoj nacionalnoj bezbednosti. A ta činjenica je ključna za Trampovu odluku o eventualnom uvođenju carina.

Rojters je polovinom novembra objavio da je nakon istrage otvorene u maju, taj izveštaj poslat na razmatranje američkim saveznim agencijama.

Tramp već mesecima preti uvođenjem carina na sve automobile koji se montiraju u Evropskoj uniji, što bi značajno meri uticalo na poslovni model cele industrije. Američki predsednik je odlučio da ipak sačeka s carinama dok SAD i Evropska unija ne pokrenu pregovore o smanjenju drugih trgovinskih barijera.

2024 © - Vesti online