Sreda 05.12.2018.
12:30
A. Š. - Vesti

Šta se desilo Bobiju Dunbaru?

pixabay.com
 

Bobi Dunbar je imao samo četiri godine 1912. kada se izgubio dok je bio na porodičnom odmoru u Luizijani. Stotine dobrovoljaca pridružilo se potrazi za Bobijem.

Ljudi su "češljali" obale reke, rasporili su veliki broj aligatora ne bi li videli da li je trbuh zveri poslednje počivalište mališana. Vlasti su bacale i dinamit u vodu kako bi eksplozija izbacila njegove ostatke. Porodica je morala da se pomiri sa bolnom sudbinom. Osam meseci kasnije dečak je pronađen živ, zdrav i dobro odgojen u rukama Vilijama Kantvela Voltersa iz Misisipija.

Volters je proglašen krivim za kidnapovanje. Urbane legende kažu da je, dok ga je policija odvodila, na sav glas vikao da mu je mališan nećak i da je u pitanju greška. Dete je odvedeno kući kod majke koja je uzviknula: "Hvala Bogu, to je moj dečko", pre nego što se onesvestila. Vilijam Volters osuđen je za otmicu na doživotnu robiju.

Tokom 2004. godine stručnjaci su zajedno sa rodbinom umešali prste u ovaj stari slučaj i otkrili da je mališan koji je pronađen kod Voltersa u stvari nije Bobi Dunbar i da je verovatno zaista bio rođak nevino osuđenog čoveka. I dalje je zagonetka šta se zaista desilo sa malim Bobijem.




 

2024 © - Vesti online