Nedelja 02.12.2018.
12:03
Vestionline

Orlovi saznali rivale za kvalifikacije za EP, Ronaldo dolazi u Srbiju!

Tanjug
UEFA

Fudbalska reprezentacija Srbije posle žreba u Irskoj saznala je protivnike u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo 2020. godine. To su: Portugalija, Ukrajina, Litvanija i Luksemburg, a nalaziće se u grupi B!

Žrebu koji je održan u Dablinu prisustvovali su predsednik FSS Slaviša Kokeza, potpredsednik Marko Pantelić, sportski direktor Darko Kovačević i aktuelni selektor Mladen Krstajić.

Kuglice su izvlačili Roni Vilan (proslavljeni fudbaler Republike Irske), bivši portugalski napadač Nuno Gomeš, nekadašnji reprezentativac Republike Irske Robi Kin i Vitor Baija (bivši golman Porta i Barselone).

Podsetimo, na elitnom takmičenju Orlovi nisu učestvovali od 2000. godine.

Plasman na EURO 2020, koji se prvi put održava u 12 zemalja, obezbediće dve najbolje plasirane selekcije iz svih deset grupa, a onda se još četiri mesta dele preko Lige nacija. Domaćin polufinala i finala biće London.



Kvalifikacije za EP startuju 21. marta i traju do 19. novembra sledeće godine. UEFA je uvela nekoliko ograničenja prilikom žreba, pa tako u istoj grupi ne mogu da budu više od dva domaćina završnog turnira.
2024 © - Vesti online