Nedelja 02.12.2018.
13:55
E. V.

Prava imena naših muzičkih zvezda: Nije Radojka za estradu

Promo
Nadimak dobila od trenera: Lepa Brena

- U tom periodu počela sam aktivno da treniram košarku. Na košarkaškom terenu je i nastao moj današnji nadimak Brena. Nadimak mi je dao moj tadašnji košarkaški trener Vlada Bajer. Treneru je bilo komplikovano da me doziva: "Fahreta, Fahreta!" Igrala sam centra ili beka. Moje koleginice bile su Mila, Kata... Sve neka kratka imena. I kaže on meni: "Ja ću tebe zvati Brena." Ja kažem: "Ko je ta Brena?!" Kao prvo, glupo ime. Mislim, od svih imena koja su mogla biti lepša. U Bosni je to bio sinonim za lepu devojku. Uvek sam volela da se ističem, da se izborim za svoje mesto pod suncem - kaže Brena.

A pokojni voditelj Milovan Ilić Minimaks ispred Brena dodao je Lepa, pa je tako nastao nadimak pod kojim se pevačica proslavila.

Mnogi se pitaju zašto Radiša Trajković ima nadimak Đani. Jedan od najvećih zabavljača na domaćoj javnoj jednom prilikom je otkrio poreklo umetničkog imena, kojim se i proslavio.

- Početkom '90-ih godina došlo je vreme da snimim svoj prvi album. Ušao sam nekako brzinski u studio, odradio pesme i trebalo je za kraj osmisliti još samo nadimak. Neko je viknuo: DANNY
! Meni se svidelo i rekao sam može to - Deni.

To isto veče zovem roditelje i radosno ocu saopštavam vest da sam ja od danas Radiša Trajković Danny. Sledeće jutro me budi telefonski poziv. S druge strane otac Lazar mi saopštava: "Menjaj to ime, majka Blagica ti je poručila da se komšijino kuče zove Deni i ne ide sine da se zovete isto!" Zovem produkcijsku kuću i kukam, molim, plačem preko telefona samo da ne dobijem to umetničko ime. Našli smo kompromis sa nadimkom Đani.

I Radojka Adžić je rado prihvatila ovaj trend pa je tako postala Dara Bubamara. Izvorinka Milošević se "krije" iza vlaškog imena Funta Lunga, Ana Bekuta je u stvari Nada Polić, dok je Milojko Kitić postao Mile.

Otkrila istinu

Pevačicu Maju Berović godinama optužuju da laže kada govori o svom pravo imenu, te da se zove Maida kao i da ne želi da prizna da potiče iz muslimanske porodice iz ličnih razloga. Maja je demantovala ove navode na društvenim mrežama, kada se obratila svima navodeći da nema razloga kako bi lagala o tome te da je njeno pravo ima Maja. Kako kaže, sada je vernica, ali pravoslavne veroispovesti, te je otkrila da se venčala na prelepom grčkom ostrvu Rodos zbog pravoslavne crkve na njemu, koja im je omogućavala da ostvare ono što su zamislili. A što se tiče prozivki da krije i pravo ime, Maja je na društvenim mrežama napisala:

- Izvini, a ko je Maida? Moje jedino i pravo ime je Maja (na sceni MAYA). Da me krstiš to nemoj - napisala je Maja na Fejsbuku.

Doktor Nele

Pravo ime muzičara, čuvenog nadrealiste i glumca Dr Neleta Karajlića je Nenad Janković. Naime, nadimak Doktor Nele Karajlić je, kako navode mediji, dobio od svojih prijatelja iz jedne od najpoznatijih sarajevskih ulica, Fuada Midžića. Jednom od najoriginalnijih, ali i nakontroverznijih umetnika i muzičara u regionu Rambu Amadeusu pravo ime je Antonije Pušić.

2024 © - Vesti online