Nedelja 02.12.2018.
18:10
Đ. Barović - Vesti

Mališani ponos otadžbine

Privatna arhiva
Veseli žbun: Koreografija SKSO Kruna

Različitim koreografijama predstavili su se SSKUD Homolje iz Kreaca, KUS Duga iz Montekinja, KUD Sloga Vićenca i Basano del Grapa, KUD Pontes-Mostovi iz Trsta, KUD Jelek iz Arzinjana, udruženje Sloga srpske dijaspore iz Udina i na kraju mališani SKSO Kruna iz Skia, organizatora manifestacije.

Oni su zatvorili smotru premijernim izvođenjem igara iz Vladičinog Hana "Veseli žbun", u koreografiji Dragana Pavlovića.

- Teatar Auditorium Comunale u Maranu bio je ispunjen do poslednjeg mesta, a radost i sreća na licima dece za nas su dovoljan dokaz da je ovogodišnja Smotra bila na ponos i nas kao organizatora, ali i svih Srba u Italiji - kaže Lidija Mladenović, članica udruženja Kruna i autor programa Treće dečje smotre.

Manifestaciju su otvorili mališani dopunske srpske škole "Sveti Sava" na punktu Skio na čelu sa učiteljicom Ivanom Marjanović pesmom "Deca su ukras sveta", a publici se predstavila i Julija Lazić, najmlađi pojac Srpske pravoslavne Crkve Sveti Luka u Vićenci maestralnim izvođenjem pesme "Sveta Anastasija".

- Da nam Vuk nije zalud ostavio naše ćirilično pismo, na kojem su stvarali mnogi naši poznati pisci pokazala je Sara Milosavljević recitacijom "Otadžbina" Vojislava Ilića. Svako od kulturno-umetničkih društava je na svoj način oduševio publiku - ističe Lidija Mladenović i dodaje da su kao specijalni gosti smotre nastupili polaznici plesne škole Stagedoor ASD iz Skija.

Privatna arhiva
Sara Milosavljević

Darovi gostima

Trećoj dečjoj smotri srpskog folklora u Italiji prisustvovali su protorejer Dalibor Đukić, počasni konzul Leandro Kjareli iz Firence i Valter Orsi, gradonačelnik Skia.
Goste je pozdravio Dušan Aleksić, predsednik Saveza Srba u Italiji koji je poželeo da srpska škola "Sveti Sava" u narednim godinama broji sve više đaka.
Boban Petrović, predsednik SKSO "Kruna", darovao je sve učesnike programa malim znakom pažnje u znak sećanja na ovaj dan.
 

Privatna arhiva
Gosti dočekani po srpkim običajima
2024 © - Vesti online