Nedelja 02.12.2018.
08:27
Vestionline, Tanjug

Putin: Nisam protiv sastanka s Porošenkom, ali...

Vesti
Vladimir Putin

- Što se tiče kontakata na najvišem nivou, nisam protiv njih. Istina je da razgovora nije bilo, ali to ne znači da prekidamo svaki kontakt. Međutim, teško je komunicirati, jer je nejasno o čemu treba da pričamo - rekao je ruski predsednik na konferenciji za novinare na samitu G20 u Buenos Ajresu, prenosi Tass.

Putin je ukazao da sporazumi između Rusije i Ukrajine nisu poštovani, ali je istovremeno naglasio da će Rusija održavati odnose sa Ukrajinom u svakom slučaju.

- Održavamo radni kontakt, naravno. Nadam se da će tako i ostati - rekao je.

Kazao je i da Kijev koristi rat na jugoistoku Ukrajine kako bi zabašurio sopstvene propuste u unutrašnjoj politici.

Naveo je i da Kijev nije zainteresovan za sređivanje situacije u Donbasu, pogotovu ne mirnim putem.

Putin je istakao da strani lideri teško mogu da protivreče argumentima Rusije kad je reč o incidentu u Kerčkom moreuzu.

- Obavestili smo strane lidere o tome kako se situacija odvijala kada su brodovi ukrajinske mornarice povredili rusku državnu granicu u Crnom moru. Teško je protivrečiti tome - rekao je Putin novinarima.

Osvrnuo se i na ratno stanje koje je Kijev, posle tog incidenta, proglasio u 10 ukrajinskih regiona.

- Proglasili su ratno stanje u 10 regiona, onima u kojima predsednik nema veliku podršku. To znači da je ukrajinska vlada podelila zemlju na dva dela - deo kome se može verovati i deo kome se ne može verovati - rekao je Putin.

Primetivši da Ukrajina nije proglasila ratno stanje ranije, kada su događaji u toj zemlji bili mnogo strašniji, Putin je zaključio da je Porošenkova odluka vezana na predstojeće izbore u toj zemlji.

2020 © - Vesti online