Subota 01.12.2018.
19:15
Vestionline, Tanjug

"Pojačali smo bezbednost zbog ruskog testiranja poretka"

Tanjug
 

Bezbednost je pojačana na lokacijama kao što su nuklearne elektrane i luke u Crnom moru, zbog, kako je naveo, "ruskog testiranja svetskog poretka".

Rusija i Ukrajina međusobno se optužuju za incident u Kerčkom moreuzu, gde je Moskva 25. novembra zaplenila tri ukrajinska broda, što je izazvalo krizu zbog koje su se pojavili strahovi od šireg konflikta. 

Porošenko je danas ponovo optužio Rusiju za nagomilavanje velike vojne sile u istočnoj Ukrajini, koja je pod kontrolom proruskih snaga, i na Krimu, koji je Rusija pripojila 2014. godine, navodi Rojters. 

"Rusija je rasporedila kopnene snage sa oko 80.000 ruskih vojnika, oko 1.400 artiljerijskih i raketnih sistema, 900 tenkova, 2.300 oklopnih vozila, oko 500 aviona i 300 helikoptera", naveo je Porošenko na svom nalogu na Tviteru. 

On je dodao da je Ukrajina pojačala bezbednost na ključnim infrastrukturnim lokacijama, kao što su nuklearne elektrane i hidroelektrane, hemijske fabrike i luke u Crnom i Azovskom moru. 

Ukrajinska televizija prikazala je danas Porošenka kako predstavlja nove i remontovane vojne avione, helikoptere i dronove, namenjene ukrajinskoj vojsci.

2024 © - Vesti online