Nedelja 02.12.2018.
03:30
Vestionline

Šest ideja da ostanete u formi i bez odlaska u teretanu

pixabay.com
Foto: Ilustracija

Brzo hodanje

Ovo je jedna od aktivnosti koje doktori najviše preporučuju. Dobro je za kardiovaskularne bolesti, a i može vrlo brzo skinuti masne naslage.

Koristite stepenice

Da, moguće je zameniti lift stepenicama, pa tako kad god ste u mogućnosti zaobiđite ga, kao i pokretne stepenice. Ako se penjete na drugi ili treći sprat, uvek pre birajte stepenice.

Trčanje

Iako dosta vremena provodimo na poslu, upravo je ovo odličan vid relaksacije za sve zaposlene, koji ima mnoge beneficije. Pre nego što počnete, uvek odredite brzinu trčanja prema svom fizičkom stanju pa kako budete sticali formu, tako ćete i povećati brzinu.

Vožnja bicikla

Umesto kolima, zašto ne biste krenuli na posao biciklom? Za početak, dva ili tri puta nedeljno. Brzo se mogu gubiti kalorije bez neke veće energije i snage, a brzo se i dolazi u formu.

Vežbe kod kuće

Samo 15 minuta vežbanja kod kuće svaki dan može podići formu u kratkom vremenskom roku. Odličan je način ostati aktivan a između ostalog i oslobađa od stresa. Čučnjevi i trbušnjaci oblikuju mišićni tonus.

Preskakanje konopca

Možda i najkompletnija vežba. Za samo sat vremena možete izgubiti i 1.000 kalorija, a između ostalog se i ojačava srce, skoro svi mišići su tonirani a koordinacija i otpor znatno poboljšani.

2024 © - Vesti online