Subota 01.12.2018.
11:15
Vestionline, Tanjug

Srbija mora reagovati na neprijateljsko delovanje Crne Gore

Medija centar Beograd
Nenad Popović

U saopštenju za javnost, Popović, koji je i ministar u Vladfi Srbije, rekao je da "ne treba zaboraviti ni to da je Crna Gora nedavno dala podršku lažnoj državi Kosovo u pokušaju da postane članica Interpola, što je bio novi akt neprijateljstva uperen protiv državnih i nacionalnih interesa Srbije".

- Režim Mila Ðukanovića priznao je lažnu državu Kosovo i glasao je da ta kriminalna tvorevina bude primljena u Unesko. Taj režim nastavlja da sprovodi identitetski genocid na Srbima u Crnoj Gori, proterujući srpske pisce iz čitanki, taj režim nastavlja da progoni Srpsku pravoslavnu crkvu i njene sveštenike, taj režim je poslao svoje vojnike na srpsko Kosovo, kao deo snaga NATO-a koji je bombardovao Srbiju i Crnu Goru, taj režim je zabranio ulazak u Crnu Goru Matiji Bećkoviću i drugim srpskim intelektualcima, taj režim poništava istoriju i identitet Crne Gore. Konačno, taj režim danas hapsi i progoni političke neistomišljenike kao u najcrnjim diktaturama. 
Dosta je popuštanja, ćutanja i tolerisanja represije i nasilja kojima je izložen srpski narod u Crnoj Gori - naveo je Popović.

On je istakao da "Srbija mora najoštrije da reaguje prema onima koji progone srpski narod i Crkvu u Crnoj Gori, a koji se ni po čemu ne razlikuju od šiptarskih terorista koji upravljaju privremenim organima vlasti u Prištini".

2024 © - Vesti online